Thailandsk risnudelsalat

20 minutter og du har en lækker risnudelsalat med gris på bordet. Og så vil denne ret endda sende dine smagsløg på ferie. God tur og god fornøjelse.  

  • 20
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 200 g hakket gris, ca. 10% fedt
  • 125 g mellemtykke eller tynde risnudler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ¼ spidskål eller 125 g hvidkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 hjertesalat eller anden sprød salat
  • 3-4 spsk sød chilisovs
  • 2 lime, 3-4- spsk limesaft
  • Evt. lidt sukker
  • 2-3 spsk fiskesovs eller sojasauce
  • Tilbehør
  • 2 spsk peanuts eller mandler
  • Koriander, basilikum eller mynte
  • Sød chilisauce
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2470
    Energi (kcal): 590
    Protein (E%): 21
    Fedt (E%): 26
    Kulhydrater (E%): 53
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Tilbered risnudler efter anvisning på pakken. Skyl nudlerne under den kolde hane, lad dem dryppe af i en si og stil dem til side.

  • Pil løg og hvidløg og skær i strimler. Skyl og skær kål i tynde strimler. Skyl og skær peberfrugt igennem på langs, fjern kerner og stilk og skær i strimler. Skyl og skær salat i strimler.

  • Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend jævnligt, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt løg og hvidløg og steg nogle minutter ved stærk varme. Kom kål og peberfrugt i under omrøring og dernæst chilisovs og 3-4 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter.

  • Bland retten med de afdryppede risnudler. Vend salaten i, lige før servering.

  • Drys med grofthakkede nødder og korianderblade eller andre hakkede krydderurter og server med chilisauce.

  • Tips

    • Retten kan også spises kold. Lav retten til to dage – evt. til madpakken næste dag. Stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet.
    • Kødmængden kan varieres efter lyst og pris. Grøntsagerne kan også varieres efter smag, årstid og pris. Fx kan gulerødder, porre, bønner, champignon m.v. i tynde skiver tilsættes sammen med kålen. Squash, sukkerærter og ærter kan også bruges, men de skal kun i de sidste 2-3 minutter.
    • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
    • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.