Thaisuppe med gris og kokos

En opskrift på thaisuppe, der tager tankerne hele vejen til asien. Prøv lige denne varme og smagfulde suppe i hverdagen eller i weekenden - den kan nemlig det hele. Og nyd så, at du kan lave din helt egen super nemme thailandske kokossuppe med champignon i stedet for at bestille den udefra!

  • 30
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 200 g minutstrimler (skinkestrimler) på 1 x 1 x ca. 5 cm, eller skær dem selv af skinkeschnitzler, svinekoteletter uden fedtkant eller svinemørbrad
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • Et lille stykke ingefær, 2 spsk
  • 1 tsk olie
  • ½ - 1 tsk tørret, knust chili
  • 5 dl bouillon
  • 250 g champignon
  • 1-2 snackpebre eller 1 peberfrugt, ca. 175 g
  • 1 lille dåse kokosmælk, 16-18% fedt, 165 ml
  • 2-3 spsk fiskesovs
  • 2 lime - 3-4 spsk limesaft
  • Peber
  • Tilbehør
  • 2 dl ris – jasmin- eller basmatiris
  • Evt. koriander eller purløg
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2470
    Energi (kcal): 590
    Protein (E%): 24
    Fedt (E%): 28
    Kulhydrater (E%): 48
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisning på emballagen.

  • Pil og skær hvidløg og løg i tern. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og riv 2 spsk.

  • Opvarm olie i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær og chili et par minutter. Det må ikke blive brunt, for så bliver hvidløg bittert. Tilsæt 5 dl bouillon, fx en terning og vand. Læg låg på og lad det koge ved svag varme ca. 10 minutter.

  • Imens suppen koger: Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og stil det i køleskabet. Rens champignon og skær i skiver. Skyl og skær snackpeber igennem på langs, fjern kerner og stilk og skær i strimler.

  • Tilsæt kødet til suppen og lad det koge 2-3 minutter. Kom kokosmælken i under omrøring og tilsæt champignon og snackpeber. Lad suppen nå til kogepunktet og smag til med fiskesovs, 3-4 spsk limesaft og peber.

  • Server suppe med ris i bunden. Drys evt. med skyllet, klippet purløg eller hakket koriander ved servering.

  • Tips

    • I stedet for at købe minutstrimler (skinkestrimler) på 1 x 1 x ca. 5 cm, kan du også selv skære dem af skinkeschnitzler, svinekoteletter uden fedtkant eller svinemørbrad.
    • Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, kan du koge 1¼- 1½ dl ris pr. person.
    • Hvis du har lavet suppe til to dage, så stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet. Opvarm suppen næste dag sammen med de kolde ris.
    • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.