Æbleflæsk vol. 2

Æbleflæsk genopfundet, så den passer til alle der gerne vil befinde sig i 2015 og være med på foodtrends-beatet. Her er der nemlig både chiafrø og skyr indblandet. Nam nam.

  • 40
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 300 g bryst af gris i skiver, ca. 6 skiver, 1 cm tykke
  • 1-2 spsk mel - gerne fuldkornsmel
  • Salt og peber
  • Evt. ½-1 spsk chiafrø
  • ½ citron
  • 2 spsk olie
  • Æble-skyr
  • 1 æble
  • 1 dl skyr eller anden fast surmælksprodukt
  • Lidt persille
  • Salat
  • 300 g kogte, kolde kartofler
  • 50-100 g spæde spinatblade
  • 1/4-1/2 spidskål, ca. 100 g
  • Dressing
  • 3-4 spsk sød sennep, fx ravigotte sauce
  • ½ fed hvidløg
  • Evt. 1 tsk honning
  • 1/4 bundt dild
  • Tilbehør
  • 2 grovboller, ca. 100 g pr. stk.
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 3190
    Energi (kcal): 760
    Protein (E%): 25
    Fedt (E%): 22
    Kulhydrater (E%): 53
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær de kolde kartofler i skiver.

  • Del bryst i skiver i 3-4 stykker. Bland mel med salt, peber, chiafrø og revet citronskal. (Gem citronen, da citronsaften skal bruges i dressingen). Vend svinebryst i mel-blandingen.

  • Hæld olien på panden og lad den blive varm ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 20 minutter. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut. Mens svinebrystet steger, kan du lave resten – husk dog at vende det jævnligt på panden.

  • Skyl æblet og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern eller i både og bland det i skyr. Smag til med salt, peber evt. hvid peber. Skyl og hak persille og vend det i. Server det som tilbehør eller vend det i retten.

  • Skyl spinatblade og sørg for, at de drypper godt af – de skal helst være helt tørre, før de bruges. Skyl og snit spidskålen fint.

  • Rør dressingen af sød sennep smagt til med ca. ½ spsk citronsaft, presset hvidløg og evt. lidt honning, hvis den ikke er sød nok. Smag til. Vend skyllet, hakket dild i dressingen og dryp den over salat med kød ved servering.

  • Tips

    • Svinebryst afsmelter meget fedt på panden. Da kødet er vendt i mel, er det nødvendigt at komme olie på panden ved stegningen. Hvis du steger uden mel eller panering kan du stege uden fedtstof. Men det har ikke betydning for fedtindholdet i det sprøde flæsk.