Bacon og toast med stegte tomater med mynte

Til dem der elsker morgenmad. Og bacon. Og toast. Denne opskrift er perfekt, hvis du vil have noget lækkert på morgenbordet i weekenden, for findes der noget bedre end bacon om morgenen?

  • 30
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 1 pakke bacon, ca. 8 skiver, 125 g
  • Stegte tomater med mynte
  • 16 små tomater, ca. 400 g
  • Salt
  • 1 knivspids sukker
  • 3 skalotteløg, ca. 110 g
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk olie
  • 2 spsk eddike, evt. sherryeddike
  • Mynte
  • Peber
  • Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornstoastbrød, 180 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 1240
    Energi (kcal): 295
    Protein (E%): 23
    Fedt (E%): 27
    Kulhydrater (E%): 50
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Steg bacon på en pande ved god varme til det er gyldent og sprødt, tag det af panden og læg det på et stykke køkkenrulle.

  • Stegte tomater med mynte: Halver tomater og krydr med salt og sukker på skærefladen. Lad tomaterne trække i ca. 10 minutter. Imens pilles skalotteløg og hvidløg og hakkes fint.

  • Varm olie på en pande ved god varme. Steg løgene til de er gyldne, ca. 1-2 minutter. Men pas nu på, at de ikke bliver brune. Tilsæt de halve tomater og vend rundt i ca. 1 minut. Tilsæt eddike og lad det simre i ca. 4 minutter ved svag varme – rør jævnligt.

  • Skyl og hak mynte og vend sammen med tomater og løg lige inden servering. Smag til med salt og peber.

  • Rist brød på en brødrister.