BBQ-marineret filet af gris med forkælede ærter

Opskrift på BBQ-marineret filet af gris med ærter, som kommer i uanmindeligt godt selskab med lækker bacon. Opskriften er både nem og perfekt til gæster. Og så er der endda plads til en pause undervejs, mens stegen hygger sig i ovnen.

  • 75
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • BBQ filet af gris
  • 800 g filet uden fedtkant
  • ½ tsk salt
  • BBQ-marinade
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dl tomatketchup
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk worchestersauce
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 tsk knust stjerneanis
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • Ærter francaise
  • 1 kg ærter i bælg eller 500 g frosne ærter
  • 150 g perleløg
  • 50 g bacon, evt. i tern
  • 3-4 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
  • 4 stk hjertesalat
  • ½ bundt bredbladet persille
  • Salt
  • Peber
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 1825
    Energi (kcal): 445
    Protein (E%): 53
    Fedt (E%): 17
    Kulhydrater (E%): 30
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser til BBQ-marianden i en skål og rør godt sammen til en tæt marinade. Lad den stå i ca. 10 minutter.

  • Rids oversiden af fileten på kryds og tværs, ca. ½ cm dyb, så den får lidt tern. Drys med salt og gnid BBQ-marinaden ind i fileten.

  • Kom fileten i et ildfast fad og steg i ovn ved 180 grader i ca. 45-60 minutter, til stegen er gylden og karamelliseret. Hvis kødet ikke har fået nok farve, kan du skrue ovnen op på 220 grader de sidste par minutter. Det er vigtigt at centrumtemperaturen er mellem 62-65 grader, så er kødet nemlig mest mørt og saftigt.

  • Og så til højdepunktet - tag en slapper. Ærterne skal nemlig først være færdige, når kødet er klar. Afsæt en lille halv time til dette (og endnu mindre tid, hvis du bruger ærter fra frost. Men så tag dem lige op af fryseren med det samme).

  • Bælg eller optø ærter. Pil perleløg. Skær bacon i små tern.

  • Steg bacon på en pande ved god varme til det er gyldent og sprødt. Tilsæt de hele, små perleløg og eddike og lad det stege et par minutter, til løgene bliver bløde.

  • Skyl hjertesalat og persille og afdryp. Skær hjertesalat i grove stykker og hak persille.

  • Vend salat og persille med ærter, perleløg og bacon. Smag til med salt og peber.

  • Server fluks med fileten i skiver af ca. 1 cm, så salaten stadig er flot, grøn og sprød.

  • Tips

    • Du kan også bruge perleløg fra frost.
    • Server evt. med brød