Braiseret nakke med sprød rug og grønt

Braiseret nakke - det lyder fornemt og måske svært, men er i bund og grund en rigtig fin ret, der er helt nede på jorden. Ligetil og hvor de fleste kan være med – også dig.

  • 30
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Confiteret nakke
  • 450 g nakkefilet eller nakkekoteletter
  • 2 dl vand
  • 1 kvist timian
  • 4 laurbærblade
  • 6 dl æblejuice
  • Salt og peber
  • Sommergrønt
  • 1 bundt nye gulerødder, ca. 1 kg
  • 1 lille bundt bladselleri, ca. 400 g
  • 1 bundt radiser
  • 2 æbler
  • Sprød rug
  • ¼ rugbrød, ca. 140 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2260
    Energi (kcal): 540
    Protein (E%): 22
    Fedt (E%): 24
    Kulhydrater (E%): 54
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Skær kødet i tern på 4x4 cm og kom det i en gryde med vand, timian, laurbærblade og æblejuice. Lad det simre under låg i ca. 1 1/2 time, til kødet falder fra hinanden – kig undervejs, om der skal tilføjes væde.

  • Kom kødet i en skål og mas det sammen med noget af væden. Smag til med salg og peber. Afkøl i køleskab.

  • Skyl grøntsager og æbler og skær i strimler. Kom dem i koldt vand.

  • Skær rugbrød i tynde skiver og fordel på bagepapir. Bag ved 160 grader i ca. 8-10 min, til brødet er sprødt. Afkøl på rist.

  • Anret grøntsager og æbler i en skål og server med braiseret nakke og sprød rug.

  • Tips

    • På en varm sommerdag, kan du servere grøntsagerne med isterninger på toppen – så er de også helt sprøde.