Lys chili con carne med hvide bønner og gris

Den klassiske chili con carne - bare lidt lysere og med gris. Her får du en opskrift, der er nem at lave og uden tvivl vil være en sikker succes. Husk at udbløde bønnerne i god tid - hvis du altså ikke snyder og køber dem, der er klar på dåse. Velbekomme.

  • 90
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 500 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
  • 250 g hvide bønner
  • 1-2 bouillonterninger
  • 2 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 appelsin
  • ½ kg cherrytomater
  • 1 bundt persille
  • Salt og peber
  • Tilbehør
  • 100-200 g salat
  • 250 g grovbrød
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2695
    Energi (kcal): 640
    Protein (E%): 28
    Fedt (E%): 24
    Kulhydrater (E%): 48
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Sæt bønner i blød i en stor skål koldt vand dagen i forvejen eller mindst 10 timer før. Stil den i køleskabet. Kassér udblødningsvandet og kom bønnerne i en gryde. Dæk med rigeligt koldt vand og bring bønnerne i kog. Tilsæt bouillonterning, 2 hele fed hvidløg og laurbærblad. Læg låg på, og kog bønnerne til de er helt møre, ca. 1 time. Hæld bønnerne i en si. Kasser hvidløg og laurbærblad.

  • Pil løg og hvidløg. Skær løg i tern. Pres hvidløg.

  • Skyl og halver chili. Fjern kerner og mellemvægge og skær i små tern.

  • Riv 1 tsk appelsinskal fint.

  • Skyl og halver cherrytomater.

  • Skyl og hak persille.

  • Skyl salat.

  • Lad en gryde blive varm. Kom kødet i gryden, og vend det, til det skiller og har ændret farve – det må gerne brune. Tilsæt løg, chili, hvidløg, 1 tsk appelsinskal, salt og peber, samt de kogte bønner. Kog det hele i ca. 15 minutter. Tilsæt cherrytomater og kog ca. 5 minutter til tomaterne er varme, men ikke udkogte. Smag til med salt og peber.

  • Server persille til retten.

  • Tips

    • Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så spis noget mere brød til.
    • Retten er mest velsmagende med hvide bønner, som du selv har kogt.
    • Der kan laves en hurtig og billig ret ved at bruge 2 dåser hvide bønner i tomatsauce og 1 dåse flåede, hakkede tomater i stedet for kogte bønner og friske tomater.
    • Rester af retten kan bruges i fuldkornstortillas eller som fyld i bagte kartofler.
    • Kog evt. en større portion bønner ad gangen, og gem dem i passende portioner i fryseren til senere brug.