Culotte med kartofler og glaskålssalat

  • 90
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Culotte braiseret i mælk og citron
  • 1 culotte af gris, ca. 750 g
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • ½ bundt timian
  • 1 citron, usprøjtet
  • ½-1 l sødmælk
  • Knuste kartofler
  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk yoghurt naturel 2%
  • 15 g smør
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • Salat af glaskål, ribs og estragon
  • 2 glaskål
  • ½ spsk lys eddike, fx æbleeddike
  • 2 tsk olie
  • 1 tsk flydende honning
  • ¼ tsk salt
  • Peber
  • 100 g friske ribs
  • 1 bundt estragon
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2540 kJ
    Energi (kcal): 620 kcal
    Protein (E%): 28%
    Fedt (E%): 39%
    Kulhydrater (E%): 33%
    Alkohol (E%): 0%

Sådan gør du

  • Ris fedtlaget på culotten på kryds og tværs, så den får nogle fine ”tern” på toppen. Dup culotten tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

  • Varm en pande ved god varme og brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt. Kom culotten i en stegegryde eller et ildfast fad med høje kanter.

  • Skyl og hak timian. Skyl citron og skær i grove stykker. Kom timian og citron ved culotten.

  • Hæld mælk over culotten, så den er halvt dækket og steg den i ovnen ved 150 grader i 1-1½ time, indtil culotten er gylden på toppen og mælken er skilt. Hvis du bruger stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-65 grader.

  • Skyl kartofler fri for jord. Kom kartofler op i et ildfast fad og drys med salt.

  • Kom kartoflerne i ovnen ved 150 grader (så den kan hygge sig med culotten) og bag i 30-35 minutter, til de er møre og har fået gylden og sprød skræl.

  • Og så til salaten: Skræl glaskål og skær dem ud i helt tynde skiver, brug et mandolinjern eller en skarp kniv. Kom skiverne i iskoldt vand, så de bliver helt sprøde.

  • Rør eddike, olie, honning, salt og peber sammen til en dressing.

  • Skyl ribs. Skyl og hak estragon. Tilsæt ribs og estragon til dressingen.

  • Afdryp glaskål grundigt for vand og vend skiverne i dressingen.

  • Tag kartoflerne ud af ovnen og knus dem let med en grydeske, kom yoghurt og tern af koldt smør op i og vend det godt sammen. Smag til med salt og friskværnet peber.

  • Skær culotten i skiver fra det laveste hjørne og server med kartofler, glaskålssalat og lidt af skyen fra steindiskgen som sauce.

  • Tips

    • I stedet for glaskål kan du også bruge fennikel, jordskokker eller majroer.
    • Du kan sagtens bruge andre bær end ribs i salaten.