Stegt flæsk med persillesovs

Den ting, der passer bedst til stegt flæsk med persillesovs er rent faktisk ad libitum. Hvis du også er tilhænger af det begreb, laver du bare en større portion.

  • 50
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 8 skiver bryst af gris, ca. 1 cm tykke, ca. 400 g
  • Salt og peber
  • Sovs
  • 2 dl minimælk
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk smør, 5 g
  • ½ bundt persille evt. bredbladet persille
  • Tilbehør
  • 600 g kartofler
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2455
    Energi (kcal): 585
    Protein (E%): 29
    Fedt (E%): 29
    Kulhydrater (E%): 42
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Kog kartofler.

  • Dup bryst-skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

  • På pande Varm panden op ved god varme. Brun skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 30 minutter. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

  • I ovn Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne. Vend skiverne og steg til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 50 minutter. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

  • Skyl og hak persille.

  • Pisk 1 dl mælk og mel til en jævning, eller ryst det sammen i en melryster. Hæld det i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og lad den koge ca. 5 minutter. Tilsæt smør og smag til med salt og peber. Tilsæt persille.

  • Tips

    • Der er vist bryst af gris fra stegestykke, som er det fedeste stykke. Der smelter meget fedt af, og det derfor meget sprødt ved servering.
    • Brug evt. en færdig mælkesovs med max 5% fedt og tilsæt hakket persille.
    • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.