Flæskestegssandwich

Her finder du en nem og klassisk opskrift på, hvordan du laver flæskesteg med sprød svær til en lækker flæskestegssandwich. Du kan selvfølgelig også spise din flæskesteg på andre måder.

  • 120
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • Til flæskesteg
  • 1-2½ kg flæskesteg uden ben
  • 1-2½ spsk. groft salt
  • Til flæskestegssandwich: 4 stk.
  • Skiver af flæskesteg: 8 stk.
  • Burgerboller: 4 stk.
  • Chilimayo: 4 spsk.
  • Mayo: 4 spsk.
  • Rødkål (glas): 8 spsk. (lunet)
  • Syltet agurk i skiver (glas): 2 spsk.
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 3283
    Energi (kcal): 781
    Protein (E%): 21
    Fedt (E%): 53
    Kulhydrater (E%): 26
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Rids flæskestegens svær helt ned til kødet med ½ centimeters mellem¬rum, men undgå at ridse i selve kødet. Put salt på – og sørg for at få det godt ned i alle rillerne.

  • Hæld vand i en bradepande, så bunden er dækket. (Så undgår du, at fedtet brænder fast). Læg en rist ovenpå bradepanden – og placer stegen på risten.

  • Sørg for, at stegens svær ligger vand-ret ved at bruge sammenkrøllet stanniol eller et stykke kartoffel til at lægge under stegen, hvor det er nødvendigt. (Så bliver sværen mere ensartet stegt overalt).

  • Prop bradepanden med stegen ind på den midterste rille i en kold ovn – med eller uden stegetermometer. (Se hvilken forskel det gør længere nede).

  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluftsovn). Lad stegen stå i ovnen ca. 1-1½ time.

  • Har du et stegetermometer? Så stik det ind midt i kødet fra lang-siden, inden stegen stilles i ovnen. Stegetermometeret gør det nemlig ekstra nemt for dig at få mørt, saftigt kød og sprød svær. Når centrumtemperaturen på termo-meteret viser 50 grader, så mærk med en gaffel, om sværen er sprød.

  • Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 62-65 grader. Hvis sværen ikke er sprød: Ingen panik. Sværen skal nok blive sprød. Skru bare ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 60-62 grader. Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk.

  • Har du IKKE et stegetermometer? Så mål din steg i højden (helt old-school med en lineal eller tag den på øjemål). Og tjek her, hvor lang tid den skal have i ovnen: 4 cm høj = ca. 1 time 6 cm høj = ca. 1¼ - 1½ time 7-8 cm høj = ca. 1½ - 1¾ time.

  • Tillykke, du har nu lavet stegen. Giv dig selv et dunk i ryggen – eller skål med dine venner inden næste etape.

  • Lun burgerbollerne i ovnen.

  • Skær hver bolle midt over.

  • Smør underbollen med almindelig mayo – og overbollen med chili-mayo.

  • Dæk underbollen med to skefulde rødkål (fra glas) – lige lunet i en gryde.

  • Læg to skiver flæskesteg med sprød svær ovenpå rødkålen.

  • Top med et par syltede agurker.

  • Smæk den chilimayo-smurte overbolle på og server.

  • Tips

    • Hvis du skærer fedtkanten af, kan du spare lidt på kalorierne. En flæskestegssandwich uden fedtkant er 703 kcal.
    • Har du et stegetermometer?
      Så stik det ind midt i kødet fra langsiden, inden stegen stilles i ovnen. Stegetermometeret gør det nemlig ekstra nemt for dig at få mørt, saftigt kød og sprød svær. Når centrumtemperaturen på termometeret viser 50 grader, så mærk med en gaffel, om
      sværen er sprød.
    • Hvis sværen er sprød:
      Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 62-65 grader.
    • Hvis sværen ikke er sprød:
      Ingen panik. Sværen skal nok blive sprød. Skru bare ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 60-62 grader. Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk.
    • Har du ikke et stegetermometer? 
      Så mål din steg i højden (helt oldschool med en lineal eller tag den på øjemål). Og tjek her, hvor lang tid den skal have i ovnen: 4 cm høj = ca. 1 time. 6 cm høj = ca. 1¼ – 1½ time. 7-8 cm høj = ca. 1½ – 1¾ time