Burger med langtidsstegt nakke og agurkepickles

En lækker opskrift på en sprød burger med alt hvad der skal til, for at give dig den perfekte smagsoplevelse. Nakkefileten skal have et par timer i ovnen så husk, at du lige skal i gang i god tid. God fornøjelse.

  • 60
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Peber-nakke
  • 500 g nakkefilet
  • Salt og peber
  • Pebersauce
  • 40 g ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl soja
  • 1 dl østerssauce
  • Agurkepickles
  • 1/2 agurk
  • 1 løg
  • 1 spsk syltet ingefær, eller almindelige ingefær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk eddike
  • Chili-mayo
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk chilisauce, fx Sriracha
  • Spidskål
  • ¼ spidskål, ca. 250 g
  • 4 burgerboller, ca. 100 g pr. stk.
  • 1 spsk sesamfrø
  • 20 g flæskesvær
  • 2 spsk ristet hvidløg (hos en asiatisk købmand) eller løg
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ):
    Energi (kcal): 2495 kJ – 595 kcal
    Protein (E%): 22
    Fedt (E%): 34
    Kulhydrater (E%): 44
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Krydr nakkefilet med salt og peber.

  • Læg kødet i en bradepande og sæt den midt i en kold ovn.

  • Tænd ovnen på 180 grader og lad nakkefileten stå i ca. 2 timer, til den er gennemstegt. Hvis du bruger stegetermometer skal centrumtemperaturen være 80 grader eller højere.

  • Skyl og skær agurk i små tern. Pil og hak løg. Hak syltet ingefær groft. Kom det i en skål og vend med salt, sukker og eddike. Lad agurkepicklesen trække i 30 minutter.

  • Riv ingefær og hvidløg på den fine side af et rivejern og rør sammen med masser af kværnet peber (eller blend alle tre ting i en food-processer). Kom det i en gryde med sojasauce og østerssauce. Kog op og afkøl.

  • Rør mayonnaise med chilisauce og smag til med salt. Pil de yderste blade af spidskålen og skyl. Snit kålen fint.

  • Rist boller. Smør burgerbollerne med chili-mayo. Saml burgerne med nakkefilet, agurkepickles, spidskål, pebersauce, flæskesvær samt ristet hvidløg og sesam – og nyd resultatet af dit arbejde!

  • Tips

    • Hvis det skal være nemt kan du bruge drueagurker i stedet for at lave din egen agurkepickles.
    • Du kan stege et større stykke nakkefilet, som du gemmer i køleskabet og fx skærer i tynde skiver og bruger som pålæg. Nakkefilet kan også skæres i skiver og vendes på grillen og serveres som garanteret møre nakkekoteletter eller skæres i tern og bruges i biksemad.