Frikadeller med gammeldags kartoffelsalat

En god gammel klassisk opskrift på frikadeller med kartoffelsalat. Du behøver ikke ringe til mormor, bare følg opskriften og hun vil være stolt af dit resultat.

  • 40
    Minutter
  • 1
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 3 stegte frikadeller, se opskrift
  • 200 g kolde, kogte kartofler
  • ¼-½ rødløg
  • 1 dl fromage fraiche, skyr eller anden fast surmælksprodukt
  • ½ citron eller 1-2 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 100 g optøede, frosne ærter
  • Evt. persille
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2325
    Energi (kcal): 555
    Protein (E%): 26
    Fedt (E%): 28
    Kulhydrater (E%): 46
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker.

  • Varm frikadeller på en pande eller i mikrobølgeovn.

  • Skræl og skær løg i tynde både eller tern.

  • Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend rødløg, kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til.

  • Tips

    • Hvis du allerede har stegte frikadeller og kogte kartofler, kan du have retten klar på 15 minutter
    • I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
    • En rest kold kartoffelsalat kan også bruges i madpakken næste dag.