Græskarsuppe med røget skinke og timianrasp

En cremet opskrift på græskarsuppe, som er perfekt når det både skal være nemt og lækkert. Lun dig på suppen i de kolde efterårsmåneder. Velbekomme.

  • 75
    Minutter
  • 3
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Græskarsuppe
  • 10 skiver røget skinke, fx parmaskinke eller serranoskinke, ca. 150 g
  • 4 skalotteløg, ca. 150 g
  • 3 fed hvidløg
  • 1 græskar, fx hokkaido, ca. 800 g
  • 4 kartofler, ca. 250 g
  • 2 tsk olie
  • ½ l vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 dl madlavningsfløde, 8%
  • Salt og peber
  • 2-3 spsk eddike, fx æbleeddike
  • Timianrasp
  • 2 kviste timian
  • 25 g smør
  • 1 dl rasp, ca. 45 g
  • Tilbehør
  • 3 tykke skiver groft franskbrød, ca. 210 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2515
    Energi (kcal): 840
    Protein (E%): 19
    Fedt (E%): 32
    Kulhydrater (E%): 49
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Du starter med kødet - skær skinken i mindre stykker.

  • Pil så løg og hvidløg og hak det fint.

  • Græskarret skylles og skrubbes – der kan altså godt være en del snavs og urenheder på. Med en skarp kniv flækker du bæstet og skraber kernerne ud. Skær græskarkødet i tern.

  • Skræl kartofler og skær også dem i tern.

  • Varm olien i en gryde ved god varme og svits løg, skinke og hvidløg et øjeblik. Tilsæt græskar, kartofler, vand, bouillonterning og fløde. Lad suppen simre til græskar og kartofler er helt møre. Blend suppen med en stavblender til en glat konsistens, og smag til med salt, peber og eddike. Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis suppen er for tyk.

  • Skyl timian. Pil bladene af nogle af stilkene, og gem dem som pynt og smagsgiver senere.

  • Brun smør i en lille gryde ved god varme. Tag gryden af varmen og tilsæt timiankviste. Lad det trække i ca. 20 minutter og tag timiankvistene op. Sæt gryden på varmen igen og brun raspen ved god varme til det er gyldent. Smag til med salt og friske timianblade.

  • Tips

    • I stedet for røget skinke kan du bruge bacon.