Grillede thai-burgere med ananas-relish

Det er sommer, det er sol og der skal laves thai-burgere på grillen.  Prøv med denne super lette version af den klassiske americano burger. Grillede thai-burgere med ananas-relish.

  • 30
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 250 g hakket gris, ca. 10% fedt
  • 1 forårsløg
  • Lidt mynte og/eller koriander
  • 1-1½ tsk rød karrypasta
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk olie
  • Ananas-relish
  • ½ forårsløg
  • Lidt mynte og/eller koriander
  • ½ lille ananas
  • ½ lime
  • Salat
  • ½ lille spidskål, ca. 150 g
  • ½ spsk peanuts
  • 50 g bønnespirer
  • Dressing
  • ½ lime
  • ¼-½ tsk rød karrypasta
  • 1 tsk olie, gerne mørk sesamolie
  • Salt og peber
  • Tilbehør
  • 2 grovboller eller burgerboller med fuldkorn, ca. 80 g pr. stk.
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2340
    Energi (kcal): 555
    Protein (E%): 25
    Fedt (E%): 33
    Kulhydrater (E%): 42
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Tænd grillen.

  • Skyl og rens 1½ forårsløg. Til kødet hakkes det fint, og til relish skæres det i tynde skiver.

  • Skyl og hak krydderurter. Der skal bruges ca 1½ spsk i kødet og ½ spsk i relish.

  • Fjern skrællen på ananas, og skær i små tern.

  • Skyl og snit spidskål fint. Hak peanuts groft. Skyl bønnespirer.

  • Pres saften af ½ lime.

  • Pisk karrypasta med vand. Rør kød med karrypasta,1 forårsløg og 1½ spsk hakkede krydderurter og salt. Del farsen i 2 kugler og form dem til bøffer, 1 cm tykke. Pensl kødet med olie.

  • Bland ananas, ½ spsk krydderurter, ½ forårsløg og 1 tsk limesaft til relish.

  • Bland spidskål, peanuts og bønnespirer. Pisk 2 spsk limesaft, rød karrypasta og olie sammen og vend dressingen i salaten. Smag til med salt og peber.

  • Grill bøffer 1 minut pr mm i højden. Dvs. 10 minutter, når de er 1cm tykke. Vend dem jævnligt.

  • Skær brødet over og varm det på grillen.

  • Tips

    • Burgerne kan også steges på pande og brødet varmes på brødrister eller pande.
    • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.