Thailandsk wok med gris og rød karry

Curry in a hurry! Nem opskrift på thailandsk wok med rød karrypasta og mørbradbites. Lav det hele på en halv time og nyd den lune ret imens du drømmer dig til varmere, thailandske himmelstrøg. Og du kan lave den mild eller spicy, som du ønsker, ved at bruge mere eller mindre curry paste. Spice it up… spice it Down.

  • 30
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • Mørbradbites i rød karry
  • 1 mørbrad af gris, ca. 500 g
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk rød karry pasta
  • Salt og peber
  • 4 fed hvidløg
  • 3 gulerødder, ca. 250 g
  • 1 blomkål, ca. 500 g
  • 250 g svampe, fx champignon eller portobello
  • soja
  • Evt. frisk koriander
  • Tilbehør
  • 4 dl ris
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2985
    Energi (kcal): 715
    Protein (E%): 23
    Fedt (E%): 33
    Kulhydrater (E%): 44
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Kog ris som anvist på pakken.

  • Kog kokosmælken med rød karrypasta, til det er kogt lidt ind.

  • Fjern sølvsene og bimørbrad fra mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder. Skær kødet i 1 cm tynde skiver og krydr med salt og peber. Kom kødet i gryden til kokosmælken og kog i ca. 5 minutter.

  • Pil og hak hvidløg. Skræl gulerødder og skær i tynde skiver. Skyl blomkål og del i små buketter. Rens svampe og del i kvarte.

  • Kom grøntsagerne i gryden og kog til grøntsagerne er varme, men stadig sprøde, ca. 5 minutter.

  • Smag til med soja og evt. mere rød karrypasta.

  • Skyl koriander til pynt. Og så er du lige et smut i Thailand.

  • Tips

    • Du kan skifte grøntsagerne ud hvis der er nogle andre du hellere vil have – eller tøm grøntsagsskuffen.