Pulled pork

Pulled pork er alle vegne. Og det forstår man jo godt. Slow food på den gode måde – hvor hvert et minut betaler sig. Du bliver rigeligt belønnet for din indsats. Pulled pork er en stegemetode, hvor man igennem lang tid steger ved lav temperatur, så kødet til sidst kan ”be pulled”, altså trækkes fra hinanden.

Prøv også opskriften på Pulled pork burger.

  • 300
    Minutter

  • Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Ca.1,5 kg nakkefilet
  • Marinade
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 enebær
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 dl eddike
  • 1 tsk sød paprika
  • ½ dl tomatketchup
  • 1 spsk sukker – gerne mørk farin
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk worchestersauce
  • ½ spsk salt
  • Energifordeling og – indhold pr. person

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg. Hak løg groft.

  • Blend indholdet til marinade sammen.

  • Skær kødet i store stykker og vend det med marinaden. Kom kødet i et ovnfast fad med låg, stegeso/ römertopf eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Stil det i en kold ovn. Tænd på 150 grader og lad det stå ca. 4 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden. Tag kødet op. Fjern fedt og andet uønsket, fx hinder. Ryk kødfibrene fra hinanden med to gafler. Si marinaden. Skum den evt. for fedt og kog den ind til 1½- 2 dl.

  • Vend marinaden i kødet og smag til med salt og peber.

  • Tips

    • Det færdigstegte kød kan findeles i en røremaskine.
    • Der bruges ca. 75 g pulled pork pr. bolle.
    • Rør evt. lidt barbecuesauce i pulled pork, hvis den mangler væde og smag.