Kæber af gris i hyldeblomst og hjertesalat

Kæber af gris - en lidt langsommelig affære, der til gengæld er hvert et minut værd. Bare kom i gang – du vil få betaling ved kasse 1. Både fra dine omgivelser og dine smagsløg. Alle vil takke dig hjerteligt.

  • 120
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 8-10 kæber af gris, ca. 720 g
  • Salt og peber
  • 2 tsk olie
  • 2 stilke timian
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 2 dl hvidvin
  • 4 dl bouillon, fx vand og terning
  • 800 g nye kartofler
  • 4 løg
  • Ærter i hjertesalat
  • 2 stk hjertesalat
  • ½ bundt basilikum
  • ½ fed hvidløg
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • 400 g fine ærter, fx fra frost
  • Evt. nye ærter eller spiselige blomster til pynt, fx Stedmoder eller Hornviol
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 3140
    Energi (kcal): 750
    Protein (E%): 28
    Fedt (E%): 27
    Kulhydrater (E%): 40
    Alkohol (E%): 5

Sådan gør du

  • Dup kæberne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en stor gryde. Brun kødet på alle sider, 3-5 minutter i alt. Skyl timian. Tilsæt hyldeblomstsaft, hvidvin, timian og bouillon. Skru ned til svag varme og lad svinekæberne koge under låg i 1½ time.

  • Skrub kartofler fri for jord. Kom dem i gryden med svinekæber og kog dem med det sidste kvarter. Tilsæt lidt salt og evt. en lille smule vand mere, hvis det ser tørt ud.

  • Pil og hak løg og skær i kvarte. Kom i gryden og lad dem simre med de sidste 5 minutter.

  • Del hjertesalathovederne i to-tre blade til hver, skyl og tør dem.

  • Skyl og hak basilikum fint. Pil og hak hvidløget fint. Pisk creme fraiche til den bliver tyk og vend ærter, basilikum og hvidløg heri. Smag til med salt og peber. Fyld ærtecremen i salatbladene og pynt med blomster.

  • Tag kæberne op og anret sammen med løg og kartofler. Kog væsken ind til ca. 2 dl. Smag til med salt og fordel saucen over kødet.

  • Værsgo' og blær dig.

  • Tips

    • I stedet for hyldeblomst kan du bruge æblemost.