Grøn karry med gris, rodfrugter, spinat og røde linser

Jer, der har været i Thailand, må have store forventninger til denne opskrift med grøn karry! Forståeligt nok, men bare rolig – denne karry, med et strejf af nordiske grøntsager, indfrier dem helt sikkert. Og køb lige en thailandsk Chang eller Singha øl til maden – og lad så bare som om, at du sidder i aftensolen i Østen. God tur!

  • 50
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Grøn karry
  • 600 g minuttern (skinketern), 2x2x2 cm
  • 3 dl røde linser, ca. 200 g
  • 10 g ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citrongræs
  • ½ tsk stødt stjerneanis
  • 3 spsk grøn karrypasta
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 200 g babyspinat
  • 1 spsk olie, fx olivenolie
  • 1 lille dåse kokosmælk, 16-18% fedt, 165 ml
  • ½ bundt mynte
  • 1 lime, usprøjtet
  • 1 spsk honning, fx akaciehonning
  • 1 spsk fishsauce eller østerssovs
  • Salt
  • Peber
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2365
    Energi (kcal): 575
    Protein (E%): 35
    Fedt (E%): 31
    Kulhydrater (E%): 34
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Kog linser som anvist på pakken.

  • Skræl og riv ingefær, pil og hak hvidløg og hak citrongræs. Kom det i en skål sammen med stjerneanis, karrypasta og minuttern. Vend det godt rundt.

  • Skræl gulerødder og skær i grove tern. Skær rødderne og det yderste af toppen fra porrerne. Skær porrer i ringe og vask dem grundigt i koldt vand.

  • Skyl spinat og afdryp i salatslynge eller sigte.

  • Varm halvdelen af olien i en wok eller en stegegryde. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”ssszzzzss”, når du smækker kødet på panden. Læg ternene i ét lag og brun først halvdelen af kødet på alle sider, 2 minutter i alt. Tag kødet op og varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt. Tag kødet op.

  • Svits gulerødder og porrer i wokken et øjeblik. Tilsæt kød og kokosmælk og lad det simre ca. 5 minutter.

  • Skyl og hak mynte. Skyl lime, riv skallen og pres saften.

  • Tilsæt kogte linser til wokken sammen med spinat og vend det hele godt rundt. Smag til med limeskal, limesaft, honning, fishsauce, salt og peber.

  • Varm retten igennem og server med det samme, så grøntsager og spinat stadig er sprøde. Drys med mynte på toppen.