Herregårdskoteletter med radiser og mormorsalat

Herregode herregårdskoteletter, der er relativt prætentiøse. Nyd dem iklædt dit bedste sæt tweed og høj-hatteføring. Eller kom som du er. Koteletterne er pænt ligeglade. De vil bare nydes.

  • 40
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Herregårdskoteletter (skaftkoteletter)
  • 4 herregårdskoteletter, ca. 250 g pr. stk., 3-4 cm tykke
  • 2 spsk hyldeblomstsaft
  • 2 spsk æbleeddike
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 2 tsk olie
  • Tilbehør
  • 600 g små kartofler
  • Mormorsalat
  • ½ dl piskefløde, 38%
  • ½ dl kærnemælk
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 stk hjertesalat
  • ½ bundt kørvel
  • Syltede radiser
  • 20 radiser
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 spsk honning, fx akaciehonning
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2370
    Energi (kcal): 565
    Protein (E%): 38
    Fedt (E%): 31
    Kulhydrater (E%): 31
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Vend koteletter med hyldeblomstsaft, eddike, salt og peber og mariner i 15 minutter.

  • Skyl kartofler fri for jord og kog i letsaltet vand.

  • Kom fløde, kærnemælk, sukker, eddike og peber (allerhelst friskkværnet) i en skål og rør det godt sammen. Smag til med salt. Lad dressingen trække i 5-10 minutter på køkkenbordet, til den tykner lidt.

  • Del salat i hele blade, skyl og lad dem dryppe grundigt af i en sigte. Skyl og hak kørvel. Del salaten i lidt mindre stykker, vend med dressing og drys med kørvel.

  • Grill koteletterne eller steg dem på en meget varm grillpande ca. 7 minutter på hver side – et kvarters tid i alt. Løft risten eller skru ned for varmen sidste halvdel af tiden.

  • Skyl radiser og skær roden af. Skær det meste af toppen fra, men lad de pæneste blade sidde på. Halver radiser og kog i en gryde med eddike, honning, salt og peber i 1-2 minutter.

  • Server koteletter med kartofler, lune radisser og mormorsalat. Drys evt. med skyllet og hakket kørvel.

  • Tips

    • Du kan også stege herregårdskoteletterne på en almindelig pande: Varm 2 tsk olie på en pande ved høj varme. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg i 15-20 minutter, afhængig af tykkelsen. Vend kødet jævnligt. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.