Hjemmelavede hotdogs

Hjemmelavede hotdogs med hjemmebagt brød - det er som om, at det bare altid er en succes. Servér dem for dine gæster, spis dem alene eller tag dem med på picnic. Mulighederne er mange - specielt når det kommer til hotdogs.

  • 60
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 150 g blød og frisk chorizopølse
  • 1 peberfrugt
  • 4 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 4 bambus- eller grillspyd
  • Hotdogbrød - 8 stk
  • 35 g gær
  • 1 knivspids sukker
  • 1,5 dl lunken vand
  • 50 g fuldkornsmel
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 æg
  • Dressing
  • 1 syltet agurk
  • ½-1 fed hvidløg
  • ½ bundt forårsløg
  • 1 dl skyr
  • Salt og peber
  • Energifordeling og – indhold pr. person

Sådan gør du

  • Opløs gær og sukker i lunkent vand. Tillsæt det meste mel og ælt 5 minutter. Tilsæt olie og salt og ælt til dejen slipper skålen. OBS – tilsæt lidt mel af gangen, det er ikke sikkert det hele skal bruges.

  • Del dejen i 8 og rul dem ud til ca. 12 cm lange pølser. Tryk dem lidt flade og lad dem hæve på bagepapir med et viskestykke henover i 30 minutter.

  • Tænd ovn på 180 grader.

  • Skyl rosmarin og nip bladene af. Pisk ægget let med en gaffel. Pensl brødene med æg og drys med rosmarin. Bag i 15-20 minutter, til de er gyldne.

  • Skær agurken i små tern. Pil og hak hvidløg. Skyl og snit forårsløg. Læg lidt forårsløg til side, til at pynte med på toppen. Vend agurk, hvidløg og forårsløg sammen med skyr og smag til med salt og peber.

  • Tænd grillen.

  • Skyl peberfrugt og tomater. Pil løg. Skær peberfrugt og løg i store tern og pølse i skiver på ca. 2 cm. Stik grøntsager og pølser på grillspyd.

  • Grill spydende til grøntsager og pølse er gyldne og sprøde, ca. 12 minutter.

  • Skær en rille i brødet, lig et grillspyd heri og træk pinden ud, mens du klemmer let på brødet. Top med dressing og forårsløg.

  • Tips

    • Brødopskriften giver 8 brød – frys eventuelt halvdelen, så er det nemt, næste gang du skal lave hotdogs.
    • Hvis du bruger bambusspyd kan du ligge dem i vand inden du putter kød og grøntsager på dem, så undgår du at de brænder på grillen.
    • I stedet for at grille spydende kan du anvende en grillpande.
    • I grill-sæsonen kan du finde ferske pølser i supermarkederne. Alternativt kan du bruge lige den pølse du har lyst til.