Hyldeblomstglaserede herregårdskoteletter med blomkålssalat

Herregårdskoteletter er lækre, det samme er hyldeblomstsaft, og de to ting sammen viser sig at være helt fantastisk. Glasér dine koteletter i hyldeblomst, og servér dem med en sprød blomkålssalat med ristede hasselnødder og stikkelsbær. En gennemført og flot ret, hvis du skal have gæster.

  • 30
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 4 herregårdskoteletter, ca. 250 g pr stk.
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie
  • 3 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 spsk hyldeblomsteddike
  • Blomkålssalat
  • 1 blomkål, ca. 500 g renset vægt
  • 60-80 g hasselnødder
  • 200 g stikkelsbær, evt. optøede, frosne
  • 2 spsk olie
  • ½ citron
  • ½ potte kørvel
  • Tilbehør
  • 1 kg kartofler
  • Evt. 2 kviste løvstikke
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2690
    Energi (kcal): 640
    Protein (E%): 30
    Fedt (E%): 35
    Kulhydrater (E%): 35
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne, evt. med løvstikke.

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg 10-15 minutter. Vend kødet ca. hver anden minut. Tag koteletterne af panden.

  • Kom hyldeblomstsaft og hyldeblomsteddike på panden – skru op for varmen, og lad væsken koge ind til konsistensen er som sirup. Skru ned til middel varme. Kom koteletterne tilbage på panden og steg dem ca. 1 minut mere på hver side, så koteletterne bliver glaserede. Kødet er færdigstegt, når der ikke er blod ved benet. Tjek på siden der vender nedad ved servering. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa ved servering. Tag kødet af panden.

  • Skær de grønne blade samt stokken af blomkål. Del i små buketter, eller skær i papirtynde skiver med en skarp kniv eller på mandolin. Kom blomkål i koldt vand i en skål.

  • Rist hasselnødder på en tør pande, til de begynder at dufte, og drys med lidt salt og et par dråber vand - det får saltet til at klæbe sig fast på hasselnødderne. Tag hasselnødderne af panden.

  • Nip blomsten af stikkelsbær og skyl dem. Optøede stilkkelsbær kommes direkte i salaten. Tag blomkålen op af vandet og lad den dryppe af i en si. Vend med olie, fintrevet citronskal og citronsaft, salt og peber. Kom stikkelsbær i salaten sammen med nødder og skyllet, hakket kørvel. Vend salaten godt og smag til med salt og peber.

  • Tips

    • Koteletterne kan også steges i ovnen efter de er brunet på panden. De skal have ca. 10 minutter ved 200 grader. Herefter glaseres de hurtigt på panden.
    • Nødderne kan også ristes i ovnen.