Koriandergravad mignon med muslingecreme

Denne opskrift på gravad mignon er perfekt, hvis du vil gå efter guldet. Husk blot, at denne delikate servering tager to dage at marinere, så hvis du skal lave mad i en fart, må du gemme den til en anden god gang.  

  • 40
    Minutter
  • 3
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Gravad mignon
  • 350 g mignon fra gris
  • 1 tsk knust koriander
  • 1½ dl groft salt
  • ½ dl brun farin
  • ¼ tsk peber
  • Muslingecreme
  • ½ kg muslinger
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 1 tsk olie til muslinger
  • 1½ dl hvidvin
  • ½ spsk sennep
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ dl olie til creme

  • 2 æbler, gerne syrlige
  • 2 skalotteløg, ca. 80 g
  • ½ bundt estragon
  • Tilbehør
  • 6 skiver rugbrød, ca. 280 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2300
    Energi (kcal): 620
    Protein (E%): 19
    Fedt (E%): 33
    Kulhydrater (E%): 43
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Gravet mignon: Start med at vende alle ingredienser til gravningen sammen og kom det så på alle sider af kødet. Smid kødet i en frostpose og så i køleskab i to dage.

  • Muslingecreme: (Gem for guds skyld væsken fra muslingerne – det er den du skal bruge her!!!) Rens muslinger for deres skæg og snavs. Kassér endelig muslinger der er gået i stykker, eller som ikke lukker automatisk i ved et lille slag eller klem.

  • Pil og hak hvidløg og skyl timian.

  • Varm olie i en gryde ved god varme og rist muslingerne ved høj temperatur i et par minutter. Tilsæt hvidvin, hvidløg og timian og damp muslingerne til de åbner sig, ca. 10 minutter.

  • Tag muslingerne op med en hulske – og gem dem til for eksempel en forret dagen efter. (De skal faktisk slet ikke bruges i den her ret!) Det hele handler nemlig om muslingesaften – som du nu skal koge ind til en 1 dl. Si den og blend den med en stavblender med sennep, citronsaft og olie til den bliver tyk. Smag til med salt og peber.

  • Skyl æbler og skær i små tern. Pil og hak løg. Skyl og hak estragon. Vend æbler, løg og estragon i muslingecremen og smag til med salt og peber.

  • Rist rugbrødet på en brødrister.

  • Tips

    • Kom gerne kødet i 2 poser, eller blot 1 pose som lægges i et ildfast fad. Så du er sikret, hvis uheldet er ude og der går hul på den første pose.
    • Forkogte muslinger kan også bruges.