Minutkotelet med chili og mexi-coleslaw

Her får du en lækker, stærk minutkotelet med chili og en frisk, sprød coleslaw. Det er en perfekt hverdagsret, som kan laves på en halv time. God fornøjelse.

  • 30
    Minutter
  • 1
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 1 minutkotelet uden fedtkant og ben, 2 cm tyk, ca.125 g pr. stk.
  • 1 knivspids fint salt
  • 1 tsk olie
  • Mexi-chilirub
  • ¼ tsk stødt chipotle eller chiliflager
  • 1 stor spsk græskarkerner, ca.10 g
  • ½ tsk paprika, gerne røget
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • Mexi-coleslaw
  • 100 g spidskål eller hvidkål
  • ¼ grøn peberfrugt
  • 2 spsk rosiner
  • Dressing
  • 1 spsk. lime- eller citronsaft
  • 1 tsk olie
  • Salt og peber
  • ¼ tsk sukker
  • Tilbehør
  • 75 g pasta – helst fuldkornspasta
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2525
    Energi (kcal): 600
    Protein (E%): 29
    Fedt (E%): 21
    Kulhydrater (E%): 50
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt. Lad dem stå i minimum 15 minutter (se tip).

  • Kog pasta efter anvisning på emballagen.

  • Skyl og snit kål meget fint. Skyl og fjern kerner fra peberfrugt, skær i tynde strimler eller små tern og bland den med spidskål og rosiner. Pisk limesaft og olie sammen, smag til med salt, peber og sukker og vend det i salaten.

  • Hak græskarkernerne fint. Bland ingredienserne til Mexi-chilirub sammen på en tallerken og vend koteletten heri, så den bliver godt dækket over det hele.

  • Lad olie blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg den færdig ca. 2 minutter på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Tag kødet af panden.

  • Tips

    • Kød fra gris bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.
    • Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, kan du spise en kotelet mere eller spise mere pasta.
    • I stedet for minutkoteletter kan bruges skinkeschnitzler.
    • Lav evt. dobbeltportion af coleslaw. Den kan bruges som tilbehør dagen efter eller som en del af madpakken, fx med et par frikadeller og groft brød.
    • Har du en rest råt kød til overs kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader. Koteletter kan også holde sig i køleskab tildækket 2 dage.