Koteletter med bagte porrer og appelsindressing

  • 45
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Stegte koteletter
  • 4 koteletter, 2 cm tykke, ca. 125 g
  • 1 tsk røget paprika eller paprika
  • 1/4 tsk salt
  • Peber
  • 2 tsk olie, fx olivenolie
  • Bagte porrer
  • 8 små porrer eller 4 store porrer
  • 1 tsk olie, fx olivenolie
  • ½ tsk salt
  • Appelsindressing
  • 2 appelsiner
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk lys eddike, fx æbleeddike
  • 1 tsk olie, fx olivenolie
  • ½ bundt estragon
  • Evt. lidt honning
  • Topping
  • 40 g hasselnødder
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 1490
    Energi (kcal): 360
    Protein (E%): 40
    Fedt (E%): 28
    Kulhydrater (E%): 32
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  • Skær rødderne og det alleryderste af toppen på porrerne. Skær riller i toppen af porrerne og skyl grundigt fri for jord. Dryp porrer af for vand.

  • Læg porrer i en bradepande med bagepapir og dryp med olie og salt. Bag porrer i 20 min ved 200 grader, så de bliver godt branket og falder lidt sammen. Så får de nemlig en stor sødme og mister det meste af den skarpe smag, samtidig med at porresmagen bliver ret intens.

  • Dup koteletter tørre med køkkenrulle. Krydr med paprika, salt og peber. Lad dem stå lidt.

  • Skræl appelsiner og kom dem på en varm, tør pande. Steg dem 1-2 minutter på hver side, så de får en flot brændt og karamelliseret overflade. Kom appelsiner i en skål. Krydr med salt, æbleeddike og olivenolie. Lad dem marinere lidt.

  • Skyl estragon og afdryp.

  • Blend appelsin og marinade og evt. væde fra bradepanden med porrer. Tilsæt halvdelen af estragonen og blend til en dressing. Smag evt. til med salt, peber og honning.

  • Hak nødder.

  • Varm olie på en pande ved god varme. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”ssszzzzss”, når du smækker kødet på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige – de skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får de en flot stegeskorpe og er stadig saftige i midten.

  • Tag koteletterne af panden og server dem med bagte porrer, som du deler i ”strimler”. Dryp med appelsindressingen og drys med lidt hakket estragon og nødder på toppen.

  • Tips

    • Du kan sagtens lave porrerne en dag eller to i forvejen. Så kan du lune dem eller servere dem kolde, den dag du skal bruge dem.
    • Hvis dine koteletter er 1½ cm tykke skal du først brune dem 1 minut på hver side og så stege dem 1½-2 minutter på hver side ved middel varme.