Krydret kødsovs

Tænk, at noget så simpelt som kødsovs kan smage så godt. For det gør det altså - det smager vanvittigt godt. Prøv denne utraditionelle opskrift på kødsovs med hakket gris, og du vil blive overrasket over, hvor nemt det er at lave et SÅ velsmagende måltid.

  • 45
    Minutter

  • Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 400 g hakket gris, ca. 10% fedt
  • 1 stort løg
  • 1-2 gulerødder
  • 1-2 stilke bladselleri
  • evt. 25 g bacon i tern
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatkoncentrat, 70 g
  • 2 dl bouillon
  • 2 tsk stødt chili
  • Salt og peber
  • Energifordeling og – indhold pr. person

Sådan gør du

  • Pil løg, skræl gulerødder og skyl bladselleri. Skær løg, gulerødder og bladselleri i tern – gerne små tern.

  • Kom bacontern i en gryde ved god varme og steg dem let gyldne. Kom grøntsager i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kød i og steg, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon - fx terning og vand. Krydr med stødt chili, salt og peber. Kog saucen ved lav varme, ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.

  • Hvis saucen skal være tyktflydende, koges saucen ind under omrøring uden låg, i ca.10 minutter.

  • Tips

    • Saucen kan tilsættes frisk chili i små tern.
    • Kom kødsaucen i frostemballage – fordel kødsaucen i passende portioner. Fx pr. person 1/4 portion passer til pasta med kødsauce og 1/8 passer til fyld i pitabrød og tortillas. Køl kødsaucen ned – og når portionerne er kolde, kan de opbevares i fryseren i ca. 3 måneder. Tag portionen ud af fryseren aftenen før de skal anvendes, og lad den tø op i køleskabet. Det er den mest energivenlige måde at gøre det på. Den kan også tøes op i mikrobølgeovnen, hvis du ikke har fået den op dagen før.
    • Du kan også lave portioner med kødsauce, som er tyndtflydende til pasta – og lave tyktflydende kødsauce, så den er klar til brug i pitabrød og tortillas. Tyndtflydende kødsauce kan også bruges i lasagne og til kartoffelmos. Tyktflydende kødsauce kan også bruges som pizzafyld og fyld i bagte kartofler.
    • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
    • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.