Lasagne med gris

Lasagne er og bliver en stensikker vinder. Den går ligesom aldrig af mode. Så hvis du lige står og mangler opskriften, kan vi med glæde give dig den her.

  • 60
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 1 portion krydret kødsauce, se opskrift
  • Bechamelsauce
  • ½ l minimælk
  • 2 ½ spsk hvedemel
  • 15 g smør eller 1 spsk olie
  • Salt og peber
  • Evt. muskatnød
  • 12 lasagneplader, 225 g – gerne fuldkorn
  • 100 g reven mild ost, 17% fedt
  • Tilbehør
  • Evt. salat, fx rucola
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2650
    Energi (kcal): 630
    Protein (E%): 27
    Fedt (E%): 31
    Kulhydrater (E%): 42
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.

  • Kom lidt af mælken samt melet i en melryster. Ryst jævningen. Kom resten af mælken i en gryde og lad det blive varmt. Tilsæt jævningen under konstant omrøring. Kog saucen igennem i ca. 5 minutter. Tilsæt smør eller olie og smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød. Læg et lag kødsauce i bunden af et lasagnefad eller en bradepande. Læg et lag lasagneplader over og fordel lidt bechamelsauce over. Drys med lidt ost. Gentag 2-3 gange mere.

  • Stil lasagnen midt i ovnen ved 200 grader og bag den ca. 30 minutter.

  • Skyl salat.

  • Tips

    • Brug evt. en færdig sauce med ca. 5% fedt og nedsæt ostemængden til 75 g.
    • Det tager 40 min at lave lasagnen, hvis du har en portion kødsauce klar i køleskabet.