Lyn-tagine af nakke, kikærter, grøntsager og krydderurter

En nem opskrift på quick tagine med nakkekoteletter, som faktisk ikke behøver at blive lavet i en tagine. Tagine er nemlig både en bestemt type lerfad, som man bruger i Nordafrika til at lave krydrede simreretter, men det er også selve retten, som sagtens kan laves i andet end en tagine. God fornøjelse med din tagine – med eller uden lerfad!

  • 30
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • ”Tagine”
  • 4 nakkekoteletter, 2 cm tykke, ca. 150 g
  • 2 fed hvidløg
  • 5 g ingefær
  • 1 citron, usprøjtet
  • 1 stjerneanis
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 1 tsk tørret chili
  • 1 tsk korianderfrø
  • 2 tsk olie, fx olivenolie
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 4 gulerødder
  • 4 majroer
  • 8 forårsløg
  • ½ spidskål, ca. 400 g
  • ½ bundt mynte
  • ½ bundt kørvel
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 1 liter grøntsagsbouillon, anvend evt. vand og terning
  • 1 dåse kogte kikærter
  • Tilbehør
  • 3 dl bulgur
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2690
    Energi (kcal): 655
    Protein (E%): 28
    Fedt (E%): 32
    Kulhydrater (E%): 40
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Kog bulgur som anvist på pakken.

  • Pil og hak hvidløg. Skrab skindet af ingefær og hak det. Skyl citron, riv skallen og pres saften. Knus krydderier i en morter eller kaffekværn (hvis du ikke har dette, kan du i stedet bruge stødte krydderurter) og bland med olie, hvidløg, ingefær, citronsaft og -skal.

  • Skær koteletter i tern på 2x2 cm og vend dem i krydderiblandingen.

  • Skræl gulerødder og majroer og skær i små tern. Skyl og snit forårsløg og spidskål. Vask og afdryp mynte og kørvel og hak det groft. Skær abrikoser i små tern.

  • Brun kødet i en gryde (gerne en tykbundet fætter) i et par minutter, til de får en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden.

  • Kom bouillon i gryden og tilsæt gulerødder og majroer. Lad det simre i 10 minutter.

  • Tilsæt kød, spidskål, forårsløg og kikærter til gryden og bring det i kog.

  • Vend abrikoser og hakkede urter i gryden og server med bulgur.

  • Tips

    • Du kan også servere ris eller godt brød til retten i stedet for bulgur.
    • Du kan også bruge et stykke nakkefilet på ca. 600 g, som du skærer i tern på 2-2 cm.
    • I stedet for majroer kan du fx bruge gule beder eller glaskål.