Mignon i sprød bacon med spidskål og hollandaise

Sæt fut i fornøjelserne med denne opskrift på mignon i bacon med spidskål og hollandaise. Retten har nemlig det hele og er perfekt at servere, hvis du skal have gæster. Hvis du ikke har prøvet at det før, kan du øve dig på hollandaisen og ellers er det lige til at kaste sig over. Rigtig god fornøjelse.

  • 120
    Minutter
  • 6
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 2 små mignon fra gris a 300-350 g
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie
  • 5-6 timiankviste
  • 2-3 fed hvidløg
  • 125 -150 g bacon i skiver
  • Spidskålstimbale
  • 1 spidskål
  • 2 tomater
  • 1 skalotteløg
  • ½-1 fed hvidløg
  • 15 g smør
  • 6 portionsskåle a 1½ dl
  • Grøntsager
  • 800 g nye små kartofler
  • 18 hvide asparges
  • 12 forårsløg
  • 20 g smør
  • Sukker
  • Hollandaisesauce
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk hvidvin
  • 125 g smør
  • 1 tsk-1 spsk citronsaft
  • Pynt
  • 3 spsk balsamico glace
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2525
    Energi (kcal): 600
    Protein (E%): 23
    Fedt (E%): 53
    Kulhydrater (E%): 24
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olie på en pande ved god varme. Læg 2-3 timiankviste og upillede hvidløgsfed på panden og brun kødet hurtigt på alle sider. Tag kødet af panden. Krydr med 2-3 spsk friske, skyllede timianblade. Pak mignonerne ind i bacon.

  • Læg det indpakkede kød på panden igen - læg siden, hvor baconen går over hinanden, nedad først. Brun det på alle sider. Læg kødet i et ildfast fad og stil det midt i ovnen ved 160 grader og steg kødet i ca. 20 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 63-65 grader. Vend evt. kødet af og til. Tag kødet ud af ovnen og skær det i skiver eller på skrå ved servering.

  • Kog de yderste 6 kålblade i rigeligt letsaltet vand i nogle minutter. Læg dem i koldt vand. Tør dem på køkkenrulle eller viskestykke. Hak resten af spidskålen fint. Fjern skind og kerner fra tomaterne. Skær tomatkødet i små tern. Hak løg og hvidløg fint. Varm smørret i en gryde. Svits løg, kål og tomat så det er al dente. Krydr med salt og peber og smag til. Hæld det i en si. Læg hvert kålblad ned i en portionsskål. Kom fyldet i og luk med kålbladet. Skær resten af kålen af. Stil formene i køleskab, til de skal varmes. Stil dem evt. i den slukkede ovn, når kødet er taget ud.

  • Kog kartoflerne til de er knap møre. Skær kartoflerne i kvarte. Skræl asparges og skær dem på skrå i 3-4 stykker. Skyl forårsløg og del i 3-4 stykker. Kog 2 dl vand med smør, salt og sukker ved kraftig varme uden låg. Kom asparges i og kog 1-2 minutter. Tilsæt forårsløg og kog 1 minut. Tilsæt kartoflerne og kog det godt igennem. Kogevandet må gerne fordampe.

  • Pisk æggeblommer med eddike, hvidvin og 2 spsk vand. Smelt smørret. Stil gryden med æggeblandingen på pladen ved svag varme. Pisk smørret i en tynd stråle i æggeblandingen. Pisk i saucen til den er jævnet. Pas på, den må ikke koge. Smag til med salt, peber og citronsaft. Servér straks.

  • Pynt med balsamico glace.

  • Tips

    • I stedet for at brune bacon på panden før kødet stilles i ovnen, kan kødet sættes i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter. Kødet vendes jævnligt.
    • I stedet for bacon kan bruges parmaskinke eller lignende.
    • Skindet på tomaterne fjernes nemmest ved at skære nogle snit i skindet på tomaterne. Kom dem i kogende vand. Læg dem i koldt vand så snart skindet løsner sig. Træk forsigtigt skindet af tomaterne.
    • Hvis der er kød til overs, kan det bruges som en forret.
    • Balsamico glace fås på flaske i større supermarkeder.
    • Spidskålstimbale kan laves ½ -1 dag i forvejen. Opbevares i køleskab.
    • I stedet for portionskåle kan bruges en lille rund form eller kop.