Minustrimler og chorizo på grillspyd med knuste kartofler og radiser

En lækker opskrift med chorizo og minutstrimler på grillspyd. Server grillspydene med knuste kartofler og radiser. Og skænk lidt rosé i glasset.

  • 40
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Minutstrimler
  • 500 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm
  • 2 stegte chorizopølser, ca. 100 g i alt
  • 8 træspyd
  • Knuste kartofler
  • 800 g nye kartofler
  • ½ dl græsk yoghurt, 10 % fedt
  • 1 citron, usprøjtet
  • Salt og peber
  • Tilbehør
  • 8 radiser
  • 1 bakke karse
  • 2 store skiver brød, gerne fuldkorn, ca. 120 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2080
    Energi (kcal): 505
    Protein (E%): 30
    Fedt (E%): 33
    Kulhydrater (E%): 37
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.

  • Vask kartofler grundigt og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Kog kartoflerne i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig med fasthed. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af i gryden. Knus kartofler let med et piskeris eller gaffel. Vend med yoghurt, citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber. Lad det stå i gryden og holde sig lun.

  • Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Skær chorizopølse i skiver. Sæt skiftevis minutstrimler og chorizopølser på spyd. Grill spyd cirka 2 minutter på hver side, cirka 5 minutter i alt.

  • Skyl radiser og skær top og bund af. Skær dem i tynde skiver på langs.

  • Skyl karse og afdryp.

  • Varm brødet på grillen.

  • Skær brød i stykker og drys det henover spyd og kartofler, sammen med karse og radiser.

  • Tips

    • Du kan også tage kødet af spydene og fordele det over kartofler i stedet.