Mørbradbøffer med stegt grønkålssalat

Grønkålssalat med æble og rødløg - en helt perfekt smagskombination. Og steg så lige nogle mørbradbøffer til, og retten er fuldendt. Velbekomme.

  • 30
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Mørbradbøffer stegt med timian
  • 1 mørbrad fra gris, ca. 600 g
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 5-10 kviste timian
  • 2 tsk olie, fx olivenolie
  • Stegt grønkål med æble og rødløg
  • 1 rødløg, ca. 100 g
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • 2 æbler
  • 400 g ribbet grønkål
  • 2 tsk olie, fx olivenolie
  • Tilbehør
  • 2 skiver fuldkornsbrød, ca. 100 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 1785
    Energi (kcal): 425
    Protein (E%): 36
    Fedt (E%): 23
    Kulhydrater (E%): 41
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Fjern sølvscenen på mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver. Dup mørbradbøfferne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Skyl og hak timian og drys det over bøfferne. Lad dem trække i 15 minutter (se tip).

  • Pil rødløg og skær i tynde skiver. Kom i en skål og vend med eddike, honning og lidt salt. Lad løgene marinere i 10 minutter. Vend dem et par gange undervejs. Skyl æblerne og skær dem i tern.

  • Hak grønkål groft og skyl i en sigte eller salatslynge. Del kålen op i mindre portioner, der kan være på panden – eller snup en pande med høje sider, hvor al grønkålen kan være på én gang.

  • Varm olie på en pande ved god varme. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”ssszzzzss”, når du smækker kødet på panden. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg bøfferne færdige. De skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får bøfferne en flot stegeskorpe og er saftige og svagt rosa i midten.

  • Varm ny en portion olie på panden. Steg den første portion grønkål i ½-1 minut. Det skal falde lidt sammen, men stadig beholde sin sprødhed og friskhed. Kom grønkål i en skål og steg næste portion. Vend med peber, rødløg og væden herfra, når alt grønkål er stegt. Smag til med salt og vend med æbler. Kom det i en skål.

  • Servér mens kålen stadig er lun og sprød – og spis brød til.

  • Tips

    • Hvis du ikke kan finde ribbet grønkål, kan du anvende 500 g grønkål på stok. Skær eller rib grønkålsblade fri fra stokken, hak dem groft og skyl i en sigte eller salatslynge.
    • Du kan også finde skyllet og hakket grønkål lige til at bruge i mange butikker.
    • Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.