Persillerodssuppe med ingefærstegte minutstrimler

Persillerodssuppe med intet andet end lækkerier. Ingefær, minutstrimler, persille og selvfølgelig lidt lækkert, groft brød med smør. En perfekt ret at lune sig på. Velbekomme.

  • 35
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Ingefærstegte minutstrimler
  • 500 g minutstrimer, ca. ½x½x5 cm
  • 1 lime, usprøjtet
  • 15 g ingefær
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk fishsauce
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 4 tsk olie
  • Persillerodssuppe
  • 5 persillerødder, ca. 500 g
  • 2 skalotteløg
  • 20 g smør
  • 6 dl vand
  • 1-2 lime, usprøjtet
  • 2 dl letmælk
  • Tilbehør
  • 1 bundt persille
  • 25 g cashewnødder
  • 4 skiver groft brød, ca. 200 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 1830
    Energi (kcal): 435
    Protein (E%): 33
    Fedt (E%): 29
    Kulhydrater (E%): 38
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Skyl lime til kødet. Riv skallen og pres saften. Skræl og riv ingefær. Kom minutstrimler i en skål med limesaft og -skal, ingefær, soja, fishsauce, salt og peber. Lad kødet marinere i 15 minutter.

  • Skræl persillerødder og pil skalotteløg. Skær i grove stykker.

  • Varm smør i en gryde til det bruser op. Steg persillerødder og løg i 1-2 minutter, til de begynder at tage lidt farve. Tilsæt vand og bring i kog. Kog ved lavt blus i 10-15 minutter, til persillerødderne er møre.

  • Skyl og riv lime til suppen. Pres saften. Skyl og hak persille.

  • Rist nødder på en tør pande, til de bliver gyldne. Tag dem af panden og hak dem groft.

  • Tilsæt mælk til suppen, krydr med salt og peber og kog suppen yderligere 5 minutter.

  • Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”sszzzzs”-lyde, når kødet kommer på panden. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt. Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-1½ minut.

  • Tag suppen af varmen og blend suppen jævn og glat i en blender eller med en stavblender.

  • Varm suppen forsigtigt igennem og smag til med salt, peber og limesaft og -skal.

  • Anret den varme suppe med ingefærstegte minutstrimler, persille, ristede nødder og brød.

  • Tips

    • Hvis du ikke kan finde minutstrimler (skinkestrimler), kan du bruge schnitzler, som du skærer i ½ cm tykke strimler på det korte led.