Pizza med krydret kødsauce

Pizza er en succes hos de fleste. Familien, vennerne, kæresten, konen, manden og selv dine forældre vil sætte pris på denne version af en ægte italiensk pizza. Så værsgo' at finde din indre italiener frem og gør klar til pizza.

  • 105
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 2/3 portion krydret kødsauce, se opskrift
  • Pizzadej
  • 25 g gær
  • ½ tsk salt
  • 3 1/3 dl, 200 g fuldkornshvedemel, gerne grahamsspelt
  • 5 dl, 300 g hvedemel, gerne pizzamel
  • Topping
  • 175 g reven pizzaost, 24% fedt
  • 1-2 tsk oregano
  • Evt. salat til pynt efter pizzaerne er bagt
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 3235
    Energi (kcal): 770
    Protein (E%): 20
    Fedt (E%): 25
    Kulhydrater (E%): 55
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Udrør gær i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig. Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket.

  • Kog den krydrede kødsauce ind under omrøring uden låg i ca.10 minutter, til den er tyktflydende, så den ikke løber af pizzaen.

  • Tænd ovnen på 225 grader.

  • Del dejen i fire og rul den ud til portionspizzaer, eller del den i to og rul dem ud til ca. 30 x 40 cm og læg dem på bagepapir. Fordel kødsaucen på pizzabundene. Drys ost over. Drys med oregano.

  • Bag pizzaerne i den varme ovn 15-20 minutter.

  • Tips

    • Det tager 1,5 time at lave pizzaen, hvis saucen er lavet i forvejen.
    • Du kan have pizzaen klar på 30 minutter, såfremt du har en færdig dej og kødsauce.
    • Brug evt. færdigkøbt, kølet pizzadej. To ruller a 400 g vil være passende. Energi fordeling og -indhold pr. person med hakket kød 10% vil så være: Protein 18%, kulhydrat 45%, fedt 37%, 3565 kJ- 850 kcal.
    • Server evt. grøntsager som fx gulerødder og agurk og en dip til. Fx 4 gulerødder og 1 agurk i stave, samt 2 dl creme fraiche 9 % smagt til med dijonsennep, salt, peber og klippet purløg eller dild.
    • Rester af pizzaen kan bruges i madpakken.