Quinoasalat med broccoli og minuttern

Det udtales altså keenwa. (Og ikke kinowa eller kinoa). Brænd citronen – så er du på rette vej til en lækker quinoasalat med broccoli og minuttern (også kendt som skinketern). Oh yah!

  • 25
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • Minuttern marineret i persille og brændt citron
  • 300 g minuttern, 2x2x2 cm (skinketern)
  • 3 knivspidse fint salt
  • Peber
  • 1 citron
  • ½ bundt persille
  • 1 tsk olie
  • 2 tsk smør
  • Quinoasalat
  • 1 løg, ca. 110 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl lys quinoa
  • 3 dl vand
  • ½ bouillonterning
  • Stegt broccoli
  • 1 broccoli, ca. 500 g
  • 2 tsk olie, fx sesamolie
  • ¼ dl soja
  • ¼ dl vand
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2365
    Energi (kcal): 565
    Protein (E%): 37
    Fedt (E%): 28
    Kulhydrater (E%): 35
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys kødet med fint salt (se tip) og peber og lad det stå i minimum 15 minutter.

  • Quinoasalat: Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl quinoa, og kog sammen med løg, hvidløg, vand og bouillonterning uden låg i 15-20 minutter.

  • Brændt citron: Skyl og halvér citronen, og kom den på en meget meget tør, varm pande med skæresiden nedad, selvfølgelig. Fjern først citronen når den er brændt, det tager ca. 5 minutter. Skyl og hak persille. Pres den brændte citron og vend citronsaften med olie og persille. Smag til med salt og peber.

  • Minuttern: Varm smør på en pande ved god varme og lad det bruse af og blive gyldent. Steg minuttern på alle sider, det tager ca. 6 minutter i alt. Vend de lune minuttern i dressingen.

  • Stegt broccoli: Skyl broccoli og skær blomsten i små buketter. Skræl stokken, så det hvide kommer frem og skær så stokken i skiver. Varm sesamolie på en pande og lad det blive varm ved god varme. Steg broccoli i ca. 1 minut. Tilsæt soja og vand og lade det koge ind.

  • Vend broccolien i den lune quinoasalat og smag til med salt og peber. Fordel minuttern ovenpå salaten.

  • Tips

    • Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.
    • I stedet for minuttern kan du bruge kød du har til overs fra dagen før, som du skærer i tern.
    • I stedet for quinoa kan du bruge bulgur eller perlebyg.