Ramen med gris

Ramen er en japansk nudelsuppe og en af de allermest hypede retter for tiden. Her har du en opskrift med alt, hvad du skal bruge for at følge med på beatet – og selvom det er hypet, er det faktisk slet ikke så svært. God fornøjelse. Og husk at dokumentere med billeder ;)

  • 60
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • Strimler af gris
  • 500 g filet af gris, eller 4 koteletter uden fedtkant, 2 cm tykke, ca. 125 g
  • 1 lime, usprøjtet
  • 1 dl hoisin sauce
  • 1 dl soja
  • 25 g sukker
  • Peber
  • 1 tsk tørret chilipulver
  • Suppe
  • 100 g shitake svampe
  • 1 hvidløg
  • 1 liter bouillon, evt. bouillonterning og vand
  • 3 limeblade
  • 3 spsk fiskesauce
  • Fyld
  • 2 æg
  • 200 g ramen-nudler eller ægnudler
  • 4 radiser
  • 4 forårsløg
  • 1 rød chili
  • Evt. 25 g tørret tang, fx nori tang
  • 100 g bønnespirer
  • ½ bundt koriander
  • Tilbehør
  • 1 lime
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2000
    Energi (kcal): 485
    Protein (E%): 38
    Fedt (E%): 14
    Kulhydrater (E%): 48
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Skyl lime, riv skal og pres saft.

  • Rør hoisin sauce, soja, sukker, peber, chilipulver, limesaft og limeskal sammen til en marinade. Del fileten i to stykker og lad den trække i marinaden i 5 minutter.

  • Kom fileten i et ildfast fad med marinaden og steg den i ovn ved 160 grader i en halv times tid. Anvendes stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62 grader (se tip, hvis du bruger koteletter).

  • Rens svampe. Pil og skær hvidløg i skiver.

  • Kom bouillon, svampe, hvidløg, limeblade og fiskesauce i en gryde og bring det i kog. Lad det koge 5 minutter ved svag varme og sluk herefter for det. Lad bouillon stå og trække i 10-15 minutter. Smag evt. til med lidt ekstra fiskesauce. Hvis du vil, have en glat suppe, kan du sigte bouillon over i en anden gryde, men du kan sagtens spise den, som den er – bortset fra limebladene, som ikke kan spises.

  • Kog æg i ca. 6 minutter, de skal være smilende. Kom dem straks i koldt vand, så kogningen stopper.

  • Overhæld nudlerne med kogende vand og lad dem trække i et par minutter.

  • Skyl radiser og forårsløg og skær det helt fint. Skyl og hak chili fint. Hak tang fint. Skyl bønnespirer og afdryp. Skyl og hak koriander.

  • Pil æg og skær i halve.

  • Skær den stegte filet i strimler.

  • Og så til finalen: Fordel nudler og grøntsager i 4 skåle eller store, dybe tallerkener sammen med skiver af svinefilet og et ½ æg i hver.

  • Overhæld med den varme suppe og drys med koriander på toppen. Server med både af lime, så man kan presse lidt frisk saft ned i suppen.

  • Tips

    • Hvis du ikke kan have alle grønsagerne i skålene, kan du servere dem på et fad ved siden af. Så kan du fylde op med dem i suppen, efterhånden som I spiser.
    • Koteletter uden fedtkant (minutkoteletter) skæres af filet. Så hvis du ikke kan finde filet, kan du sagtens bruge koteletter i stedet. Skær dem i strimler og mariner (du kan nøjes med halvdelen af marinaden her). Steg på en pande ved høj varme, når bouillonen står og varmer. De skal have 1 minut på hver side.