Røget skinke med rygeostcreme og rugbrødschips

Skal det være både nemt, lækkert, blødt og knasende på samme tid? Så er denne opskrift på røget skinke med rygeostcreme og rugbrødschips helt perfekt. Nyd den, når du har brug for noget let eller server den som en starter for dine gæster. God fornøjelse.

  • 30
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 8 skiver røget skinke, fx parma- eller serranoskinke, ca. 100 g
  • Lynmarineret agurk med dild
  • 1 agurk, ca. 300 g
  • ½ bundt dild
  • ½ fed hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber
  • Rugbrødschips
  • 4 skiver daggammelt rugbrød, ca. 180 g
  • 1 tsk olie
  • Lidt salt
  • Rygeostecreme
  • 75 g rygeost, 10%
  • ½ spsk dijonsennep
  • 1 spsk sherryeddike
  • Evt. 1 spsk mælk
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 1905
    Energi (kcal): 455
    Protein (E%): 20
    Fedt (E%): 33
    Kulhydrater (E%): 47
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader.

  • Lynhurtig agurkesalat: (Tag tid på dig selv – den er virkelig super hurtig!). Skyl og halvér agurk, fjern kerner med en ske og skær agurken i skiver. Skyl dild og pil hvidløg. Hak det meget fint og drys det over agurkeskiverne. Vend med olivenolie, citronsaft, sukker og smag til med salt og peber. Voila – så er den agurkesalat i skabet.

  • Rugbrødschips: (Billigere end at købe dem og faktisk også helt vildt nemt). Skær rugbrød i helt tynde skiver. Smid dem på en bradepande med bagepapir på. Pensl med olie og drys med salt. Så er det bare at bage dem i 15-20 minutter på 170 grader, til de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs, og pas på de ikke bliver brankede. Læg rugbrødschipsene på et stykke køkkenrulle til de er afkølede. De kan nemt knækkes i mindre stykker, hvis du man ønsker det.

  • Rygeostecreme: (Endnu en af de hurtige). Rør rygeost med sennep og eddike. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mælk.

  • Servér og imponer!

  • Tips

    • Hvis du er doven kan du jo bare riste rugbrød på en brødrister i stedet for at lave rugbrødschips.
    • Hvis du tilbereder ekstra rugbrødschips, kan du gemme dem i tætsluttende emballage og fx spise dem som snack.