Røget skinke med spinatcreme, croutoner og glaskål

Røget skinke med spinatcreme, hjemmelavede croutoner og glaskål - opskriften der er perfekt som snack til gæster eller som let måltid på en varm sommerdag. Om du laver den med serrano- eller parmaskinke styrer du selv, så længe det er røget og i kombination med spinatcreme, skal det nok blive lækkert. Velbekomme.  

  • 30
    Minutter

  • Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 8 skiver røget skinke, fx serrano- eller parmaskinke, ca. 100 g
  • Tilbehør
  • 1 glaskål (det samme som knudekål)
  • Spinatcreme
  • 170 g babyspinat
  • 4 skalotteløg, ca. 150 g
  • 1 tsk olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 1½ dl madlavningsfløde, 8%
  • Salt
  • 2 tsk paprika
  • Brødcroutoner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk olie
  • 4 skiver groft toastbrød, ca. 180 g
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2780
    Energi (kcal): 665
    Protein (E%): 17
    Fedt (E%): 32
    Kulhydrater (E%): 41
    Alkohol (E%): 10

Sådan gør du

  • Skræl glaskål og skær i tynde skiver. Og så skærer du skiverne i tynde strimler. Kom dem i koldt vand i 20-30 minutter, så de bliver helt sprøde.

  • Spinatcreme: Skyl spinat og gem lidt til pynt. Blancher resten af spinaten i kogende vand i 5 sekunder, inden du tager det op af gryden og lader det dryppe af i en sigte.

  • Pil og hak skalotteløg fint. Varm olie i en gryde ved god varme og tilsæt løg. Steg løgene et øjeblik og hæld hvidvin ved. Kog ind, til al hvidvinen er væk, det tager ca. 2-5 minutter. Tilsæt fløde og kog ind til det har cremet konsistens. Tilsæt spinat og blend det med en stavblender til cremen har en glat konsistens. Smag til med salt og paprika.

  • Brødcroutoner: Pil og riv hvidløg, vend det sammen med olie og lad det stå og trække i et par minutter. Skær brødet i små tern. Rist brødternene på en tør pande ved god varme, til de er gyldne og sprøde. Kom brødternene i en skål og pensl med hvidløgsolie.

  • Pynt med spinat skåret i strimler.