Salat med mørbrad

En hurtig og forfriskende opskrift på salat med mørbrad, som både kan bruges til frokost og aftensmad. Når det både skal være nemt og samtidig ikke skal fylde alt for meget i maven, er det helt perfekt med en god salat - men der skal gris til, selvfølgelig... Velbekomme og god sprød appetit!

  • 30
    Minutter
  • 1
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 1 lille stykke afpudset mørbrad, 125 - 150 g
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g bønner – gerne friske
  • Salat, 50-100 g
  • Kørvel eller andre krydderurter
  • Salt og peber
  • ½ spsk olie
  • ½ spsk honning
  • 1 spsk sojasauce
  • Tilbehør
  • 100 g groft brød
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2275
    Energi (kcal): 540
    Protein (E%): 30
    Fedt (E%): 26
    Kulhydrater (E%): 44
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Pil hvidløg og hak det fint.

  • Skær stilken af bønner og skyl dem.

  • Skyl salat og krydderurter.

  • Kog bønner i letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de er netop møre, dvs. du nemt kan skære dem igennem med en kniv. Overhæld dem med koldt vand og kom dem i en si.

  • Skær mørbraden i ½ cm tykke skiver. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olie på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm ”at det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Steg kødet ca. ½ minut. Vend og steg det yderligere ½ minut, i alt 1 minut. Tilsæt honning, sojasauce og hvidløg. Varm det igennem ca. ½ minut.

  • Vend bønner, kød og sauce i salaten med krydderurterne.

  • Tips

    • I stedet for mørbrad kan salaten laves med en kotelet eller skinkeschnitzel, som steges og skæres i tynde strimler før servering og lægges over salaten.
    • Salaten kan også pyntes med høvlet parmesan.
    • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.