Herregårdskoteletter med stuvede sølvbeder og pasta

Vil du lave hurtig og lækker aftensmad? Så er denne opskrift perfekt, for det tager faktisk ikke meget længere end 30 minutter at lave herregårdskoteletter med stuvede sølvbeder. Denne ret vil både ramme dine smagsløg og din gode samvittighed. God fornøjelse.

  • 30
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 2 herregårdskoteletter, ca. 250 g pr. stk., 3-4 cm tykke
  • 2 knivspidse fint salt
  • Peber
  • 2 tsk smør
  • Stuvede sølvbeder
  • 3 skalotteløg, ca. 100 g
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 200 g sølvbeder
  • 2 skiver bacon, 30 g
  • 20 g parmesan
  • 1½ dl madlavningsfløde, 8%
  • 1 knivspids cayennepeber
  • Peber
  • Muskatnød eller stødt muskat
  • Tilbehør
  • 150 g pasta, gerne fuldkorn
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 3200
    Energi (kcal): 765
    Protein (E%): 36
    Fedt (E%): 31
    Kulhydrater (E%): 33
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad dem stå minimum 15 minutter (se tip).

  • Varm smør på en pande ved god varme, smørret skal bruse af og være gyldent. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg i 15-20 minutter, afhængig af tykkelsen. Vend kødet jævnligt. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.

  • Stuvede sølvbeder: Pil løg og hvidløg og hak det fint. Vask sølvbederne rigtig grundigt. Skær stokkene fra og skær dem i små tern. Skær bladene i stimler.

  • Skær bacon i fine tern og riv parmesanosten. Rist så baconen lækkert sprødt på en pande ved god varme. Tilsæt stokke og blade fra sølvbeder, løg og hvidløg. Tilsæt fløde og kog ved god varme, til halvdelen af væsken er tilbage. Tilsæt parmesanosten og rør til stuvningen er tyk. Smag til med cayennepeber, salt, peber og revet muskat.

  • Kog pastaen som anvist på pakken.

  • Vend pasta og sølvbedecremen sammen og smag til med salt og peber.

  • Tips

    • Kød fra gris bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.