Skaftkoteletter med svampefyld og grillet grønt

Smæk skaftkoteletter på grillen, sæt dig ned og nyd sommeren. Hvis det regner anbefaler, vi en parasol eller regntøj. Der er jo ikke noget, der hedder dårligt grillvejr – bare forkert udstyr og påklædning...

  • 50
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 2 skaftkoteletter uden fedtkant, ca. 250 g pr. stk.
  • Salt og peber
  • Svampefyld
  • 150 g svampe, fx champignon
  • 1 tsk olie
  • 1 bundt persille, evt. kruspersille
  • 20 g friskost naturel 25%
  • Grillet grønt
  • ½ bundt forårsløg
  • 1 squash
  • 2 blommer
  • 1 kvist timian
  • Tilbehør
  • 100 g groft brød
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2435
    Energi (kcal): 580
    Protein (E%): 41
    Fedt (E%): 29
    Kulhydrater (E%): 30
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og lad det stå i minimum 15 minutter (se tip).

  • Skyl champignon fri for jord, dup dem tørre på køkkenrulle og hak fint.

  • Varm olien på en pande ved god varme. Kom svampene på panden og rist dem, til de bliver brune. Tag dem af panden og afkøl.

  • Skyl forårsløg, squash og blommer. Skær squashen i fire skiver. Skær rod og top af forårsløg. Halvér blommer og fjern sten. Skyl og hak timian.

  • Krydr squash, blommer og forårsløg med salt, peber og timian.

  • Tænd grillen.

  • Skyl persille og hak fint. Rør flødeost med svampe og persille og smag til med salt og peber.

  • Skær en lomme i hver kotelet og fyld med champignon-creme. Luk hullet med en kødnål eller tandstik.

  • Gril koteletterne ca. 7 minutter på hver side – ca. 15 minutter i alt. Løft risten eller skru ned for varmenden sidste halvdel af tiden.

  • Grill grøntsagerne og lun brød på grillen.

  • Tips

    • Du kan gnubbe brødet med et pillet hvidløg inden du luner det, hvis du gerne vil have hvidløgsbrød.
    • Svinekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5 % fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.