Sommeræbler med lever på crostini

Lever kan så meget mere, end du måske lige går og tænker. Her får du en opskrift på lever sammen med sommeræbler på crostini - og vi lover, at det er lækkert. Servér det som en snack inden et måltid eller som en let forfriskning.    

  • 30
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Sommeræbler med lever
  • 250 g svinelever
  • 1 løg, ca. 100 g
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 tsk olie
  • 1 spsk eddike, fx æbleeddike
  • 1 tsk honning
  • Salt og peber
  • Salat
  • 1 romainesalat
  • 6 cherrytomater
  • ½ bundt radiser, ca. 150 g
  • 200 g grønne asparges
  • 2 tsk citronsaft
  • Tilbehør
  • 1 flute, gerne fuldkorn
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2200
    Energi (kcal): 526
    Protein (E%): 28
    Fedt (E%): 19
    Kulhydrater (E%): 53
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Skær lever i meget små tern og dup tørt med køkkenrulle.

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skyl æbler og skær i små tern. Skyl rosmarin og hak groft.

  • Varm halvdelen af olien på en pande og brun løgene ca. 2 minutter. Tilsæt hvidløg ½ minut og hæld det på en tallerken.

  • Varm den anden halvdel olie på panden ved høj varme – der skal være så meget gang i komfuret, at olien begynder at komme med ”ssszzzss”-lyde, når kødet smækkes på panden. Brun leveren i ca. 2 minutter og skru ned og steg i ca. 2 minutter mere. Kom løg og hvidløg tilbage på panden med æbler og rosmarin, steg i ca. 2 minutter. Tilsæt eddike og honning og smag til med salt og peber.

  • Skyl salatbladene godt – dræn dem i en si eller salatslynge. Skyl cherrytomater og radiser og skær i halve. Skyl asparges og knæk den grove ende af. Skær i skiver. Vend salaten sammen og smag til med citronsaft.

  • Skær flute i skiver og rist på en brødrister.

  • Kom en skefuld æbler med lever på brødet.