Spareribs marineret i øl med spidskål

En opskrift på spareribs marineret i mørk øl, der går perfekt til en lun dansk sommeraften. Kartoflerne skal naturligvis være nye, spidskålen sprød og spareribs snasket. Rul ærmerne op, find hagesmækken frem og gnav løs. Det smager SÅ lækkert!

  • 70
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 6 spareribs af revelsben, ca. 900 g
  • Marinade
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • ½ flaske øl, evt. Limfjordsporter
  • 4 spsk ahornsirup
  • 2 spsk soja
  • 1 chili
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk eddike, evt. hvidvinseddike
  • 1 tsk tabasco
  • Kartofler med persille
  • 500 g kartofler
  • ½ bundt persille
  • Grov spidskål
  • 1/2 spidskål ca. 400 g
  • Citrondressing
  • ½ citron
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk stødt kommen
  • Salt og peber
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 1820
    Energi (kcal): 7600
    Protein (E%): 18
    Fedt (E%): 58
    Kulhydrater (E%): 22
    Alkohol (E%): 2

Sådan gør du

  • Kog spareribs i ½ time i letsaltet vand.

  • Først skal marinaden mikses – så rør alle ingredienser sammen. Så skal de lune spareribs bades i marinaden i køleskabet, meget gerne natten over.

  • Kog kartofler.

  • Når du skal lave citronfløden, skyller og river du først citronskallen og presser derefter saften af citronen. Rør fløde sammen med citronsaft, citronskal, sukker, kommen, salt og peber, og lad det stå i ca. 20 minutter, til det bliver tykt.

  • Fjern de yderste, grove blade fra spidskålen. Skær kålen i grove stykker og vend det i citronfløden.

  • Steg spareribs’ne i ovnen ved 210 grader, til de er gennemvarme og gyldne – det tager faktisk kun 4-5 minutter på hver side.

  • Skyl og hak persille og vend det med de kogte kartofler lige inden servering.

  • Tips

    • Kogte spareribs kan også grilles, enten i ovnen eller på kul- eller gasgrill.
    • Spidskålen kan også snittes fint.