Spareribs med Louisianna dirty rice

Så skal vi en tur til sydstaterne med en ægte omgang spareribs - og alt det der hører sig til. En sikker vinder hver gang. Husk servietter!

  • 45
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Spareribs
  • 1,2 kg spareribs af ribben
  • Salt
  • Marinade
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk paprika
  • 2 tsk sukker
  • 4 spsk engelsk sauce
  • Louisianna dirty rice
  • 2 dl ris
  • 1 løg
  • 1 sød kartoffel
  • 1 peberfrugt
  • 1 lille dåse majs, ca. 70 g drænet vægt
  • 1 tsk olie
  • 1 dåse kidneybønner, ca. 240 g drænet vægt
  • Sort peber
  • 1-2 spsk cajun- eller chilimix
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2445
    Energi (kcal): 585
    Protein (E%): 38
    Fedt (E%): 18
    Kulhydrater (E%): 44
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Varm vand og salt i en stor gryde og kog ribbenene i ca. 30 minutter. Tag dem op og lad dem afdryppe.

  • Kog ris som anvist på pakken.

  • Tænd grill eller ovn på 220 grader.

  • Pil og hak hvidløg og rør med paprika, sukker og engelsk sauce til en marinade.

  • Skræl, skyl og hak alle grøntsager i små tern. Dræn majs. Varm olie i en gryde og rist grøntsager i cirka 5 minutter - til de har fået farve.

  • Dræn bønner. Vend bønner, ris, peber og cajunmix sammen med grøntsager og rist i ca. 2 minutter.

  • Pensl ribbenene med marinade og grill dem 5 minutter på hver side, 10 minutter i alt. Drys med groft salt og pensl med marinaden undervejs. Kødet skal være gennemstegt og mørt.

  • Tips

    • Du kan også servere coleslaw til ribsene – find opskriften her.
    • I stedet for at anvende dåsemajs, kan du koge eller grille to majskolber og skære majskornene af.