Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

En lækker opskrift på en spinatsalat, som er en sand mirakelblanding, der rammer alle smagsløg. Lidt af det sunde, det søde, det syrlige, det friske - og ikke mindst noget lækkert og knasende bacon på toppen.

  • 25
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Salat
  • 50 g puffede flæskesvær
  • 350 g nye kartoler (eller små kartofler)
  • Salt
  • 5 spsk eddike, fx hindbæreddike
  • 2 tsk sukker
  • 1 rødløg, ca. 150 g
  • 50 g sprød salat, fx ¼ Iceberg
  • 200 g babyspinat
  • 2 bakker hindbær, ca. 250 g
  • Tilbehør
  • 140 g groft brød
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2475
    Energi (kcal): 590
    Protein (E%): 20
    Fedt (E%): 23
    Kulhydrater (E%): 57
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Skrub kartofler fri for jord. Kom dem i en gryde og dæk med vand. Kom lidt salt i og kog med låg i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt koldt vand.

  • Rør eddike og sukker sammen. Pil løg og snit i stimler. Hæld eddiken over løgene.

  • Snit iceberg og skyl det sammen med babyspinat. Dræn begge dele i en salatslynge eller sigte.

  • Skyl hindbær og afdryp på køkkenrulle.

  • Skær de afkølede kartofler i mindre stykker og vend med løg, eddike, salat og spinat.

  • Kom flæskesvær i en frysepose og knus dem - anvend evt. en kagerulle eller en flaske.

  • Drys de knuste svær over salaten og fordel hindbær på toppen. Server med brød.

  • Tips

    • Skal du rykke et køkken-level op, kan du lave dine egne svær:
      Skær sværen i skiver og giv dem et opkog i letsaltet vand. Hæld dem i en si og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af. Bland sværene med salt og læg dem i et ovnfast fad eller en bradepande. Steg dem ved 225 grader i cirka 20 minutter. Vend dem undervejs. Hvis de ikke er helt sprøde, kan du skrue op til 240 grader til sidst. Lad sværene dryppe af i en si eller på køkkenrulle.