Stegt mørbrad med kållasagne, sennepssauce og bagte løg

Stegt mørbrad med kållasagne og bagte løg - en fantastisk smagsoplevelse, som du bestemt ikke vil gå glip af. Server retten for dine gæster, og du vil uden tvivl blive en populær vært. Velbekomme.

  • 120
    Minutter
  • 6
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 2 svinemørbrad, ca. 500 g pr. stk.
  • 1 tsk fint salt
  • Peber
  • 20 g smør
  • Bagte løg
  • 4 løg, ca. 550 g
  • 2 rosmarinstilke
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk eddike, evt. sherryeddike
  • Kållasagne
  • 2 spidskål
  • 100 g fast ost, fx Vesterhavsost
  • Frisk estragon
  • ½ tsk olivenolie
  • Sennepssauce
  • 7 skalotteløg, ca. 300 g
  • 2 tsk smør
  • 7 spsk dijonsennep
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl vand
  • ½ bouillonterning
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2345
    Energi (kcal): 560
    Protein (E%): 33
    Fedt (E%): 45
    Kulhydrater (E%): 20
    Alkohol (E%): 2

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader.

  • Bagte løg: Pil løg og skær i halve (uden at græde!). Læg løgene på et stykke sølvpapir med rosmarin, dryp olie over og fold sølvpapiret sammen om dem. Bag løgene i ca. 50 minutter, til de er bløde. Kom de bagte løg i en skål – dog uden rosmarinstilke – og smag til med salt og sherryeddike. Hold løgene lune indtil de skal serveres.

  • Kållasagne: Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Pil kålbladene fra stokken og blancher dem i kogende letsaltet vand i ca. 2-3 minutter. Gør en skål med koldt vand klar – for så snart kålbladene er møre, skal de huj-hej vilde dyr ned i det iskolde vand. Tør kålbladende godt af med et viskestykke, så de bliver tørre. Riv osten fint. Skyl estragon, pluk bladene fra stilken og hak dem. Vend ost og estragon sammen.

  • Find en bradepande, hvor alt kålen kan være i, og pensl den med olie. Byg kållasagnen op med lag af kål og revet ost med estragon, krydr med salt undervejs. Bag kållasagnen i ca. 45 minutter. Stil lasagnen i pres med noget tungt ovenpå, når den er bagt færdig. Afkøl lasagnen helt og skær den ud i firkanter. Varm dem ved 120 grader i ca. 10 minutter inden servering.

  • Mørbrad: Fjern bimørbrad og sølvsene på mørbraderne og afpuds for sener, fedt og hinder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og lad det stå i minimum 15 minutter (se tip). Varm smør på en pande ved god varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun hurtigt mørbraderne på alle sider, 1-2 minutter i alt. Læg dem i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 30 minutter. (Kødet er færdigt når centrumtemperaturen er 62-65 grader.)

  • Sennepssauce: Pil skalotteløg og hak dem groft. Varm smør i en gryde ved god varme, smørret skal bruse af og være gyldent. Steg løgene i et par minutter. Tilsæt sennep og steg yderligere ca. 1. minut. Hæld hvidvinen ved og lad saucen koge, til hvidvinen er kogt helt væk. Tilsæt fløde, vand og bouillonterning og kog saucen til den er tyk. Blend saucen glat med en stavblender og smag til med salt og peber. Vupti - så har du også lige lavet en sennepssauce.

  • Tips

    • Kød fra gris bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g. svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.
    • Du kan også spise kållasagnen som den er, hvis du ikke vil anrette den i fine firkanter.