Tarte flambée

Tarte flambée lyder måske som en dessert, men det er det altså ikke. Til gengæld er det ærkefransk med tærter og som du kan se i tips – så er der uendelige variationsmuligheder. Bon appetit!

  • 40
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • Dej
  • 2 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 knivspids sukker
  • 175 g fint durummel
  • 75 g fuldkornsdurummel eller hvidhvede
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk olie, fx olivenolie
  • Fyld
  • 200 g bacon i tern
  • 1 stort rødløg, ca. 200 g
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 dl skyr
  • Salt og peber
  • Salat
  • 2 stk romainesalat
  • ½ citron
  • 1 tsk olie, fx olivenolie
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 1950
    Energi (kcal): 465
    Protein (E%): 20
    Fedt (E%): 32
    Kulhydrater (E%): 48
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 250 grader. Lad en bagplade varme op inde i ovnen.

  • Rør lunken vand med gær og sukker. Tilsæt mel og ælt i tre minutter. Tilsæt salt og olie og ælt igen i 3 minutter. Kom lidt mere mel i, hvis dejen er for klistret. Lad den hvile i 15 minutter.

  • Pil rødløg og skær i tynde skiver. Skyl og hak rosmarin.

  • Rul dejen ud på bagepapir, den skal være så tynd som mulig.

  • Fordel skyr på dejen og drys med bacontern, rødløg og rosmarin. Krydr med salt og peber.

  • Træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade. Bag midt i ovnen ca. 10-15 minutter, til dejen er sprød og gylden.

  • Skyl og snit salat. Pres saft af citronen. Vend salat med citronsaft og olie. Smag til med lidt salt og peber.

  • Tips

    • Tarte flambée er en fransk specialitet og smager også godt kold dagen der på, som en sandwich med salat og tomater
    • Hvis du har en pizzasten, kan du sagtens lave tærten på en grill.
    • Du kan også toppe tærten med snittet glaskål eller tørret tomater – og du kan sammensætte salaten af det du lige har liggende i grøntsagsskuffen.