Thaisalat med gris og grønt

Thaisalat - smagfuld gris med lækre grøntsager. En perfekt hverdagsret til de dage, hvor ingredienslisten gerne må være lidt kort, og det skal gå hurtigt, men stadig smage fantastisk. Prøv thaisalaten mens du drømmer dig en tur til varmere himmelstrøg. God fornøjelse.    

  • 25
    Minutter
  • 2
    Personer

  • del
Se på nemlig.com

Det skal du bruge

  • 250 g hakket kød fra gris, ca. 10 % fedt
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk olie
  • 2-3 spsk sød chilisauce
  • 1 knivspids tørret, knust chili
  • 2 lime, 3-4 spsk limesaft
  • 2-3 spsk sojasauce eller fiskesovs
  • Evt. 1 tsk sukker
  • 100 g ærter, frosne
  • 1 hjertesalat eller anden sprød salat
  • Evt. purløg eller korianderblade
  • Tilbehør
  • 2 dl ris, jasmin- eller basmatiris
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2480
    Energi (kcal): 590
    Protein (E%): 23
    Fedt (E%): 25
    Kulhydrater (E%): 52
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisningen på emballagen.

  • Pil og hak hvidløg fint.

  • Opvarm olie i en wok, sautepande eller stor pande og steg hvidløg et øjeblik heri. De må ikke blive mørke, for så er de bitre. Tilsæt kød, vend jævnligt til det har skiftet farve. Lad det stege ca. 3 minutter, tilsæt chilisauce og tørret chili. Tilsæt og smag til med limesaft, sojasauce og evt. sukker. Lad kødet stege yderligere 2 minutter. Kom kødet på en tallerken og stil det til side.

  • Hæld kogende vand over ærterne eller kog dem et par minutter. Kom dem i en si og hæld koldt vand over.

  • Skyl salaten og skær den i strimler. Vend kød og ærter i salaten.

  • Pynt med skyllet, hakket purløg og evt. med limebåde, hvis der er lime tilovers.

  • Tips

    • Retten kan også spises kold. Lav retten til to dage, evt. til madpakken næste dag. Stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet.
    • Kødmængden kan varieres efter lyst og pris.
    • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
    • Salaten kan også laves med andre grøntsager, fx gulerødder, spidskål eller bønner.
    • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.