Wok med gris, korn, rødder og estragon

Wok betyder gryde på kantonesisk. Så ved man ligesom det, når grisen og alle de andre rødder skal hilse på den.

  • 45
    Minutter
  • 4
    Personer

  • del

Det skal du bruge

  • 500 g minutstrimler (skinkestrimler), ca. ½x½x5 cm eller skær dem selv af skinkeschnitzler, svinekoteletter uden fedtkant eller svinemørbrad
  • ½ rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g ingefær
  • 1 lime
  • 1 tsk honning
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 3 rødbeder, ca. 300 g
  • 3 gulerødder, ca. 300 g
  • 1 bundt estragon
  • 4 tsk olie
  • 700 g kogte perlebyg
  • Energifordeling og – indhold pr. person
  • Energi (kJ): 2450
    Energi (kcal): 585
    Protein (E%): 25
    Fedt (E%): 19
    Kulhydrater (E%): 56
    Alkohol (E%): 0

Sådan gør du

  • Skyl chili og skær på langs. Fjern kerner og hak. Pil og hak hvidløg. Skræl og riv ingefær. Skyl lime, riv skallen og pres saften. Kom det hele i en skål med minutstrimler og honning og vend godt rundt. Krydr med salt og peber og lad kødet marinere i 15 minutter.

  • Hvis du ikke har kogte perlebyg klar, så er det nu du skal sætte dem over (se tip).

  • Skræl rødbeder og gulerødder og skær i tynde skiver eller strimler. Skyl estragon og pluk bladene af stilken.

  • Varm halvdelen af olien i en wok ved god varme. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”sszzzzs”-lyde, når kødet kommer i wokken. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt. Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet, 4 minutter i alt.

  • Kom kød, grøntsager og perlebyg i wokken og vend det hele godt rundt. Lad det stege yderligere 2-3 minutter, så grøntsagerne får lidt varme, men stadig er sprøde og friske.

  • Smag til med salt, peber og limesaft.

  • Vend med estragon og server.

  • Tips

    • Hvis du har andre kogte korn stående i køleskabet, kan du sagtens bruge dem i stedet for perlebyg. Hvis du ikke har kogte korn, kan du sætte dem til at koge efter du har marineret kødet. 280 g perlebyg i tør vægt bliver til 700 g kogte perlebyg.
    • I stedet for at købe minutstrimler (skinkestrimler) ca. ½x½x5 cm, kan du også selv skære dem af skinkeschnitzler, svinekoteletter uden fedtkant eller svinemørbrad.
    • Hvis du har andre grøntsager i køleskabet, kan du sagtens bruge dem, fx broccoli, knoldselleri eller pastinakker.